Hyppää sisältöön

Se parempi retrospektiivi

Hyvin fasilitoitu retrospektiivi auttaa tiimiä sukeltamaan syvemmälle omiin toimintatapoihinsa. Avoin keskustelu auttaa tiimiä löytämään parempia tapoja tehdä työtä.

Retro eli retropektiivi on yksi agile-tekemisen tärkeimmistä kulmakivistä. Jatkuva parantaminen onnistuu vain, jos pystymme ymmärtämään, missä meidän tulisi kehittyä. Liian usein retrospektiivissä ajaudutaan puhumaan pinnallisesti substanssi-asioista, vaikka sen todellinen arvo perustuu siihen, että pääsemme pureutumaan syvälle toimintamalleihin ja vuorovaikutukseen. Ainoastaan toimintaamme muuttamalla voimme vaikuttaa siihen, mitä saamme yhdessä aikaiseksi.

Työpajassa voimme tarpeidesi mukaan keskittyä johonkin tiettyyn ongelma-alueeseen, tai pohtia tiimin tekemistä laajemmin. Samaten, voimme keskittyä parin viikon aikajaksoon tai katsoa pidempää aikaväliä.

Ketterään tekemiseen erikoistuneena talona olemme vetäneet satoja retrospektiivejä erilaisissa toimintaympäristöissä, työyhteisöissä, tiimeissä ja projekteissa. Hyödyntämällä retro-työpajaamme opit myös pitämään parempia retrospektiivejä itsenäisesti.

Tässä työpajassa:

 • Kertaat retrospektiivin perusteet: miksi retro on niin olennainen osa agile-tekemistä, ja millainen on hyvä retrospektiivi?
 • Sovitaan työpajalle yhteiset säännöt
 • Osallistut hyvin fasilitoituun retrospektiiviin, ja pääset siten paremmin tiimin tai yksikön haasteisiin kiinni
 • Opit samalla fasilitoimaan itse toiminnallisen retrospektiivin

Tilaa retrospektiivi tai pyydä lisätietoa

  Jaa somessa:

  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen