Hyppää sisältöön

Tarinamme

Taskmill on olemassa aidosta halusta auttaa yrityksiä toimimaan ketterämmin, tehokkaammin ja järkevämmin. Uskomme vahvasti, että järkevillä toimintatavoilla on suuri merkitys yritysten menestykseen sekä ihmisten työhyvinvointiin päivittäisessä työssä.

Taskmill on syntynyt unelmasta muuttaa yritysten toimintaa ketterämmäksi, tehokkaammaksi ja järkevämmäksi. Yrityksen perustajat Elina Kervinen ja Jutta Glad ovat ketterän johtamisen asiantuntijoita, jotka tietävät omasta kokemuksesta, kuinka toimintatapojen järkevöittämisellä saa ihmiset motivoitua ja tekemiseen reippaasti tehokkuutta.

Miten kaikki sai alkunsa?

Elina Kervinen on Taskmillin toinen perustaja, toimitusjohtaja ja Agile Leadership Consultant. Elina kertoo Taskmillin perustamisesta:

“Tutustuin Jutta Gladiin ollessamme hetkellisesti saman työnantajan palveluksessa. Puolen vuoden ajan ketteröitimme organisaatiota ja järkevöitimme tekemistä – kädet savessa. Yhteinen sävel löytyi heti: olemme molemmat hands-on-tekijöitä, teemme mitä vain tarvitsee, jotta saamme homman toimimaan ja meissä molemmissa asuu pieni tuulimyllyjä vastaan taistelija. Pidämme asiantuntijuuden arvostamista ja hyvää tekemisen meininkiä avaimena onnistumiseen.

Tiet työkavereina kuitenkin erosivat pian, kun Jutta vaihtoi työpaikkaa. Minä taas ajattelin vaihtaa työpaikkaa pienempään firmaan oltuani useamman toinen toistaan suuremman työnantajan palveluksessa viimeiset 15 vuotta. Pian kuitenkin huomasin olevani hommissa suuremmassa korporaatiossa kuin koskaan aiemmin..

Välillä tapasimme Jutan kanssa ja pohdiskelimme samankaltaisia arvojamme ja yhtenäistä paloa muuttaa tekemistä ketteräksi ja ennen kaikkea järkevämmäksi. Moni konsulttifirma piti ns. agile leadership -rooleja ja ketterää muutosta vain sivutuotteena, kun pääfokus oli devaajissa. Toisaalta oli olemassa projektinhallintaan keskittyneitä konsulttifirmoja, mutta meininki tuntui monessa olevan edelleen vesiputousmaista ja skragat kireällä. Elinan ja Jutan unelmien firmassa olisi hyvä olla töissä ja siellä pystyisi tekemään merkityksellisiä asioita. Firmassa ei olisi turhaa pönöttämistä tai byrokratiaa eikä puppugeneraattori laulaisi. Asiakkaita autettaisiin heidän lähtökohdistaan, eikä heitä ängettäisi samaan muottiin. Työntekijät olisivat jokainen Suomen parhaimmistoa omalla sarallaan. Heitä arvostettaisiin ja kohdeltaisiin reilusti. Alihankkijoita kohdeltaisiin kuin omia työntekijöitä.

POKS! Aikamoista haaveilua, tytöt! Takaisin leipätyön pariin!

Pilkkeenä silmäkulmassa alkanut idea jäi kuitenkin elämään. Erinäisten sattumusten kautta huhtikuussa 2018 me molemmat aloitimme samana päivänä eri asiakkailla konsultteina. Taskmill Oy oli saanut alkunsa!

Moni ihmetteli, miten kaksi pikkulasten asuntolainaa maksavaa ruuhkavuosi-äitiä uskalsi jättää palkkatyönsä ja perustaa firman. Vastaus tähän on, että helposti. Usko omaan osaamiseen on aina kantanut eteenpäin. Olemme myös uskoneet, että jos saamme kasattua timanttisen porukan asiantuntijoita, vain taivas on rajana! Töitä on toki paiskittu – välillä liikaakin. Molemmat ovat kuitenkin koko ajan ymmärtäneet, että yrittäjinä pidetään ihan samalla tavalla vuosilomat kuin palkkatöissäkin – jotta jaksaa taas painaa!

Tänään Taskmill on Agile Leadership Company, jolla on Suomen parhaat ketteryyden asiantuntijat ja mahtavat kumppanit. Kiitos luottamuksesta kuuluu myös asiakkaillemme, jotka ovat nähneet, että projektien onnistumiselle avain on usein osaava ketterä liideri, joka vain yksinkertaisesti saa homman toimimaan. Asiakkaamme ovat luottaneet siihen, että pystymme suunnittelemaan juuri heille sopivan järkevän tavan toteuttaa tekemistä ja olemmekin saaneet lukuisissa paikoissa ihmeitä aikaan.

Tarinamme on vasta alussa! 💜”

Taskmillin perustajat: Jutta Glad ja Elina Kervinen

Taskmillin arvot

Taskmill on rakennettu yhdessä työntekijöidemme kanssa ja yrityksenä toimimme aidosti ketteryyden periaatteiden mukaisesti. Yhdessä määritellyt arvot rohkeus, rehellisyys ja ihmisten kunnioittaminen ovat toimintamme kulmakiviä. Arvomme näkyvät asiakkaidemme, työntekijöidemme ja kumppaneidemme suuntaan esimerkiksi seuraavasti:

 • Kohtelemme asiakkaitamme, työntekijöitämme ja kumppaneitamme aina reilusti ja toimintamme on läpinäkyvää. Ymmärrämme, että ihmiset ovat asiantuntijaorganisaatioiden tärkein voimavara.
 • Kunnioitamme asiakasta ja kerromme rehellisesti mitä tulee tehdä, jotta asiakkaan tavoitteet saavutetaan. Annamme työllemme tyytyväisyystakuun.
 • Emme tunge asiaikkaitamme samaan muottiin, vaan etsimme oikeasti heidän organisaationsa erityispiirteitä huomioivat ratkaisut. Tarjoamme palveluitamme aitoon tarpeeseen ja tavoitteenamme on konsultteina mahdollistaa tukea asiakasorganisaatioillemme siten, että teemme loppuen lopuksi itsestämme tarpeettomia.
 • Työyhteisössä sparrailu kuuluu kulttuuriimme ja apua voi pyytää milloin tahansa. Kokeilemme rohkeasti uusia asioita esimerkiksi sisäisissä työpajoissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen