Hyppää sisältöön

Päivitä strategiatyösi tulevaisuuteen

Onko strategiatyösi jäänyt viime vuosikymmenelle? Strategian tulisi olla toimintaa ennustava ja ohjaava sydän ja henki, eikä joulua edeltävä pakkoharjoitus. Linkitä oikea arki strategiaan ja voita henkilöstö puolellesi.

Miksi ketterä strategia kaikista asioista?

Strategiatyö on usein jäänyt vuosikellossa menneen maailman tahtiin, vaikka operatiivista työtä pyritään jo pyörittämään agile-mallien mukaan tuloksiin ja muutoksiin reagoiden. Jos edelleen mietit strategiaa lähinnä Q4 ja palaat sen päivittämiseen ensi vuonna, voit saada merkittävän vaikutuksen aikaan kokeilemalla kanssamme ketterää strategiatyötä.

Tärkeintä kuitenkin oli se miten edettiin asiakaskäyttöön. Taskmillin coachin vetämänä visualisoitiin tavoite ja reitti ihan siitä hetkestä ensimmäiseen asiakastestiin ja oikeaan lanseeraukseen.

Telia IT Business Manager, Jani Heinola

Laajempi agile-murros on jo käynnissä. Siirry kanssamme vanhasta vuosikello-maailmasta strategiatyöhön, joka elää asiakkaiden ja henkilöstön mukana kvartaaleittain. Vastaa huomisen eikä eilisen tarpeisiin.

Näin se tehdään

 1. Strategian muodostaminen

  Varmistetaan yhdessä, että päätason visio ja missio ovat ymmärrettävät. Asetetaan fokusalueet ja strategiset tavoitteet seuraavalle iteriaatiojaksolle, esimerkiksi seuraava kvartaali, johtoryhmän ja avainhenkilöiden työpajoissa. Jokaiselle tavoitteelle nimetään tuoteomistaja.

  Strategiset tavoitteet linkataan tarkasti tuottavaan konkretiaan, ja ne näkyvät jatkuvan tekemisen osana olevissa rutiineissa.
 2. Strategiajakson toteutus, seuranta ja mittarointi

  Jokainen konkreettinen tavoite puretaan johtoryhmän tuoteomistajan kanssa avaintuloksiksi OKR-mallin mukaisesti.

  Tulosmittareiden lisäksi asetetaan tulevaisuutta ennakoivat liidimittarit: millä kysymyksillä ja numeroilla voimme ennustaa onnistumista sen sijaan, että vain vahdimme mennyttä? Strategiset mittarit kytketään HR-päälliköiden kanssa henkilöstön tulostavoitteisiin.
 3. Strategiatyön retrospektiivi ja strategian mukautus

  Tämän vaiheen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Retroon valmistaudutaan varmistamalla, että asetettujen liidi- ja tulosmittareiden toteutumat ovat tarkasti selvillä ja mittarit kaikkien ymmärtämät. Asiakkailta ja loppukäyttäjiltä sekä henkilöstöltä kerätään myös kvalitatiivista palautetta ja NPS.

  Retrospektiivissä käydään tulokset tarkasti läpi, ja keskitytään keskusteluun siitä MITEN niihin päädyttiin. Analysoimalla yhdessä miten– eikä mitä-puolta pystymme vaikuttamaan toimintamme tuloksiin tehokkaimmin jatkossa.

  Millaiset trendit tai merkit viittaavat siihen, että tulemme onnistumaan huomenna?

Sekä kommunikaatio että työn läpinäkyvyys parani selkeästi, kun aloimme hallita tekemistämme ketteristä menetelmistä tutuin metodein ja työkaluin.

Pop-Pankki Program Director, Juha Hallikas

Millainen on ketterä strategia?

Toiminnallinen ja seurattava

Tavoitteen, tuloksien ja mittariston tulee olla selkeästi määritellyt, jotta tavoite on helpommin lähestyttävä ja saavutettavissa

Realistinen mutta innostava

Strategisten tavoitteiden tulee olla saavutettavissa, mutta toisaalta riittävän kunnianhimoisia, jotta ne ohjaavat innovaatioon.

Merkittävä ja osallistava

Strategia tulee sanoittaa ihmisten kielellä ja merkityksillä, jotta se ymmärretään ja siitä tulee koko organisaation omistama asia.

Mitä jää käteen?

Ketterään strategiatyöhön siirtyneet organisaatiot ovat raportoineet esimerkiksi seuraavia ydintuloksia:

 1. Nopeampi reagointikyky ja kilpailukyky
 2. Henkilöstön kasvanut tyytyväisyys, pysyvyys ja luottamus johtoon
 3. Vähemmän siiloutunut organisaatio ja yhtenäiset tavoitteet kautta linjan

”Valtavasta vaatimuslistasta olemme pystyneet keskittymään niihin toiminnallisuuksiin, jotka tuovat asiakkaillemme eniten hyötyä.”

SSA Digi Toimitusjohtaja, Mauricio Martinez

Ota yhteyttä ja ideoi kanssamme

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi ja asiakaskokemus

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Koulutukset ja työpajat

   Raija Harle

   +358 40 747 29 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen