Hyppää sisältöön

Product Manager eli tuotepäällikkö

Tuotepäällikkö kannattelee harteillaan niin markkinamahdollisuuksia, kannattavuutta, kehitystä kuin arvonluontia. Tuotepäällikön roolissa korostuu ennen kaikkea kyky johtaa toimintaa liiketoimintalähtöisesti, ja haastavassa sekä monipuolisessa roolissa onnistuminen on tuotteen elinkaaren kannalta välttämätöntä.

Tuotepäällikön rooli on erittäin kriittinen yrityksesi menestymisen kannalta. Tuotepäällikkö kannattelee harteillaan niin markkinamahdollisuuksia, kannattavuutta, kehitystä kuin arvonluontia. Rooli on haastava, hektinen ja kokonaisvaltainen. Jos yrityksesi tuotehallinta ja tuotejohtaminen kaipaa terävöittämistä, kannattaa kääntyä meidän kokeneiden konsulttien puoleen. 

Mistä Product Manager vastaa? 

Product Manager, eli tuotepäällikkö on vastuussa tuotteen tai tuoteportfolion visiosta, strategiasta sekä roadmapista. Hän tuntee tuotteensa asiakkaat, toimialan ja markkinan erinomaisesti. Tyypillisesti hän vastaa myös kannattavuudesta ja hinnoittelusta. Hän työskentelee läheisesti sekä myynnin, markkinoinnin, tuotannon että tuotekehityksen kanssa. Hän myös määrittää tuotteen tai tuoteportfolion arvolupaukset ja kommunikoi asiakkaiden tarpeet tuotekehitykselle. Hän ymmärtää tuotteensa tai tuoteportfolionsa elinkaaren vaiheet ja osaa johtaa toimintaa sen mukaisesti. 

Ei vain tuotehallintaa

Tuotepäällikön rooli on monipuolinen ja haastava. Tuotepäällikkö onkin kuin tuotteen tai tuoteportfolionsa toimitusjohtaja, pitäen hyppysissään kaikkia tuotehallinnan elementtejä. Tuotehallinnan sijaan haluamme oikeastaan puhua tuotejohtamisesta, koska tuotepäällikön roolissa korostuu ennen kaikkea kyky johtaa toimintaa liiketoimintalähtöisesti. 

Tuotepäällikön on osattava johtaa ihmisiä, asioita, odotuksia sekä arvontuottoa. Hänen sidosryhmänsä ja vastuunsa ovat niin laajat, että ilman riittävää johtamiskykyä hommasta tulee säntäilyä, jolloin myös arvontuotto kärsii. Keskeistä tuotepäällikön roolissa onkin kyky sanoa ei sellaiselle tekemiselle, joka ei jalosta tuotteen tai tuoteportfolion arvoa haluttuun suuntaan. Priorisointikykyä tarvitaan päivittäin ja paksua nahkaa. Roolissa onkin vaikea miellyttää kaikkia, mutta priorisointia helpottavat yrityksen strategiaan linkityksissä oleva tuotestrategia ja siitä johdetut tavoitteet. 

Missä osaajamme voivat auttaa?

Tuotepäällikkömme voi tulla avuksesi ratkaisemaan esimerkiksi seuraavanlaisia haasteita: 

 • Teiltä puuttuu vielä tuotehallinnan elementtejä, tuotehallinnan kokonaisuus ei hahmotu tai kokonaisuutta on vaikea hallita. 
 • Tuoteportfolionne on kasvanut hallitsemattoman isoksi, aiheuttaa kustannuksia ja kaipaa yksinkertaistamista. 
 • Asiakkaanne eivät löydä tuotteitanne toivomallanne tavalla ja tuotteiden arvolupaukset kaipaavat kirkastamista. 
 • Päivittäinen tekemisenne on poukkoilevaa ja kaipaa tuekseen visiota, tuotestrategiaa ja kirkkaita tavoitteita. 
 • Tuotekehityksenne elää omaa elämäänsä eikä oikein kytkeydy yrityksenne liiketoimintaan. 

Ulkopuolinen ja kokenut tuotepäällikkö auttaa näkemään kipupisteet ja kiinnittää huomion olennaiseen, jolloin suunnan muuttaminen onnistuu. Hän laittaa puuttuvat elementit paikoilleen ja yrityksesi on helpompi jatkaa eteenpäin. Kokenut tuotepäällikkö voi myös toimia coachina yrityksesi omalle tuotepäällikölle ja auttaa häntä kukoistamaan roolissaan. Ulkopuolinen ammattilainen voi myös paikata hetkellistä tuotejohtamisen vajetta yrityksessäsi, jolloin sinulla on aikaa keskittyä rauhassa uuden tuotepäällikön löytämiseen. 

Pyydä tarjous tekijästä


  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi ja asiakaskokemus

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Koulutukset ja työpajat

   Raija Harle

   +358 40 747 29 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen