Hyppää sisältöön

Ketterä organisaatio

Yrityksen on osattava reagoida muuttuvaan markkinatilanteeseen ja maailmaan ollakseen kilpailukykyinen. Tyytyväiset työntekijät yhdistettynä tekemisen nopeuteen ja tavoitteellisuuteen antavat organisaatiollesi kilpailuedun markkinassa kuin markkinassa.

Taskmill on ketteryyden ammattilaisten perustama asiantuntijatalo ja ketteryys on osa DNA:tamme. Senior-asiantuntijoillamme on vuosien kokemus ketterien toimintatapojen hyödyntämisestä erilaisissa, haastavissa toimintaympäristöissä toimialasta riippumatta. Toteutamme kanssanne muutoksen käytännönläheisesti ja esimerkkiä näyttäen – pala kerrallaan. Valmennamme samalla henkilöstösi rooleihinsa sekä tuemme kulttuurin yhteisöohjautuvaksi.

Tiedostimme, että edessä on pitkä ja olemassa olevia ajatusmallejamme haastava oppimismatka, joten halusimme matkalle mukaan ennen kaikkea rohkean ja suorasanaisen kumppanin. Taskmill on osannut tukea sekä ohjata matkaamme riittävällä ponnekkuudella ja vahvalla asiantuntijuudellaan.

Mervi Siren, Ilkka

Muuta organisaatiosi ketteräksi kanssamme

Emme tarjoa kaikille samaa hopealuotia tai viitekehystä, vaan työstämme kanssasi aidosti organisaatiosi erityispiirteet huomioiden rakenteen, toimintamallit ja roolit. Asiantuntijoillamme on kokemus lukuisista organisaatioista ja opit parhaista käytännöistä. Silti lähdemme aina liikkeelle pilotoiden ja iteroiden – ketterä organisaatio myös luodaan ketterästi keräten tietoa, kokemusta ja todistusaineistoa siitä mikä toimii ja mikä ei. Piirustuspöydällä harvemmin tässä lajissa syntyy täydellistä taideteosta.

Olemme todella tyytyväisiä siihen miten Taskmillin asiantuntijat ovat tukeneet meitä uusien menetelmien omaksumisessa ja skaalaamisessa läpi liiketoimintamme. On ollut mainiota nähdä, kuinka uusi tekemisen tapa on synnyttänyt ahaa-elämyksiä. 

Anne-Marie Ruohonen, Halton

Maturiteettianalyysi eli ketteryyden nykytilakartoitus

Yleensä organisaatiossa on jo melko hyvä käsitys haasteista sekä pullonkauloista ketteryyden tiellä. Tämä tilannekuva on kuitenkin hyvä kirkastaa ja kirjata nähtäville ulkopuolisen tahon toimesta. Maturitettianalyysiä tehdessämme arvioimmekin tekemisen nykytilan suhteessa tavoitteisiin ja markkinaan. Nykytilan kartoitus tapahtuu haastattelemalla avainhenkilöitä ja havainnoimalla nykyisiä päätöksentekomalleja sekä rutiineja. Lopputuloksena on selkeä kuvaus liiketoimintaketteryydestä.

Vision ja tavoitetilan kirkastaminen

Mitä organisaatiossasi tavoitellaan ketteryydellä? Mitä ketteryys merkitsee teille? Yleensä tavoitteet liittyvät prosessien tehokkuuteen, tekemisen läpinäkyvyyteen, parempaan laatuun ja yhteisöohjautuvaan yrityskulttuuriin. Kirkastetaan kuitenkin yhdessä mitä nämä juuri teille tarkoittavat. Asiantuntijamme fasilitoivat työpajan johtoryhmälle tai avainhenkilöillenne, minkä jälkeen pääsemme luomaan teille sopivaa mallia.

Liiketoimintaketteryyttä tukeva toimintamalli

Vankalla kokemuksellamme luomme kanssasi yrityksesi tulevaisuuden tavoitteisiin ja organisaatiosi erityispiirteet huomioivan ketterän viitekehyksen ja toimintamallin. Toimintamallia on hyvä lähteä pilotoimaan yhden tai useamman tiimin toimesta keräten kokemuksia. Kun malli on hiottu kokemusten perusteella timantiksi, on aika lähteä skaalaamaan sitä myös laajemmin organisaatioon.

Varmistamme kanssasi, että sinulla on avainrooleihin sopivat henkilöt sekä sen, että näiden henkilöiden kompetenssi rakennetaan vaadittavalle tasolle valmennuksen, sparraamisen ja koulutusten avulla. Tarvittaessa asiantuntijamme toimivat tiimien tukena esimerkkiä näyttäen.

On ollut ilo työskennellä Taskmillin asiantuntijoiden kanssa. Olen muutoshankkeen omistajana erittäin tyytyväinen siitä, että olemme saaneet laatua nostavia parannuksia käytäntöön tasaisin väliajoin, eikä vasta hankkeen loppusuoralla. 

Heini Pakari, Stockmann

Ketteryyden mittarit

Muutosmatkalla varmistamme jatkuvasti, että sinulla on tulosten mittaamiseen sopiva analytiikka ja validointimallit käytössä niin henkilöstölle kuin asiakkaillekin. Otamme kanssasi tarvittaessa ketteryyttä tukevat työkalut käyttöön läpinäkyvyyden ja henkilöriippumattomuuden tukemiseksi. Jatkossa tiedät, missä mennään!

Jäämme tarvittaessa tueksi

Tarvittaessa asiantuntijamme tukevat yksiköitä ja tiimejä coachaten, esimerkkiä näyttäen sekä kouluttaen, kunnes tiiminne pärjäävät myös ilman ulkopuolista tukea. Työmme on tällöin valmis!

Agile transformaatio vai toiminnan järkevöittäminen?

Tekemisemme pohja on tutkitusti ja todetusti tehokkuutta tuovissa ketterissä menetelmissä. Nämä menetelmät ovat saaneet alkunsa sovelluskehityksessä, mutta me olemme jo vuosikausien ajan vieneet ketteryyttä myös täysin muihin toimintoihin ja toimialoille. Ei ole yhtä, kaikkia ongelmia ratkaisevaa mallia, mutta asiantuntijamme osaavat poimia toimintaanne tukevat palaset ja luoda niistä mallin, joka tukee juuri teidän organisaationne kilpailukykyä. Voimme kutsua tätä liiketoiminnan ketteröittämiseksi, agile transformaatioksi tai vaikkapa tekemisen järkevöittämiseksi – tavoite on sama: kilpailukykyinen ja tehokas organisaatio, jossa työntekijät ovat kyvykkäitä ja viihtyvät.

Näin toteutimme ketterän muutospolun Ilkalle

Pyydä tarjous muutosmatkasta

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Miksi Taskmill

  1

  Ketterä on ydinpalvelumme

  Emme myy kädenlämmintä palvelua agile-trendin harjalla, vaan tämä on alusta asti ollut osaamisemme kärki.

  2

  Teemme muutoksen selkokielellä

  Emme neuvoskele slaidien kanssa yläpilvestä. Fasilitoimme muuutosta joka tuntuu ja näkyy.

  3

  Laaja-alaiset osaajamme

  +15 vuoden kokemuksella jokainen meistä yhdistelee sujuvasti operatiivista ja strategista osaamista.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi ja asiakaskokemus

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Koulutukset ja työpajat

   Raija Harle

   +358 40 747 29 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen