Hyppää sisältöön

Vesiputous-malli

Vesiputous-malli

Tämä on se agilistin tai liinistin kirosana, joka tiivistää kaiken pahan tässä maailmassa. Vesiputousmallissa eli perinteisessä projektimallissa eletään maailmassa, jossa kuvitellaan, että voimme tietää, suunnitella ja vieläpä kuvata kaiken kauniiksi kaavioiksi etukäteen, valtavan hankkeen tai ohjelmistokehitysprojektin alkaessa.

Vesiputous-kaverin yksi tärkeä työkalu on mm. Gantt- kaavio. Ganttin kaavio on aiemmin projektinhallinnassa suosittu janakaavio, joka esittää projektin ja sen työvaiheiden edistymisen suhteessa aikaan. Kaavion kehitti amerikkalainen insinööri ja keksijä Henry Gantt jo 1800-luvulla, ja se on nimetty hänen mukaansa.

Ketterän kehittäjän mielestä vesiputous-mallissa on se ongelma, ettei todellisuus koskaan oikeasti vastaa näitä ihanteellisia kaavioita ja unelmia. Vesiputouksen pinnan alla kytee kiviä, jotka eivät virtausta suunnitellessa näkyneetkään maastokartassa. Myös sää voi muuttua ja nostaa veden pintaa, tai mitä tahansa muuta yllättävää tapahtua. Siksi ketterä kehittäjä tarjoaa iteratiivista, jatkuvasti itseään korjaavaa agile-mallia tilalle tarkempana ja todellisempana vaihtoehtona.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen