Hyppää sisältöön

Scrumin tuotokset

Scrumin tuotokset

Nämä jutut ovat sitä konkreettista arvoa jota Scrum-tiimi tuottaa:

Tuotteen kehitysjono eli backlog

Lista arvauksia siitä, mikä on seuraavaksi kaikkein tärkeintä tekemistä isomman tavoitteemme kannalta. Tuotteen kehitysjono syntyy vähitellen tiimityössä ja keskustelussa. Sprintin valmistelussa kehitystiimi valitsee sieltä parhaiten Sprintin tavoitetta tukevat asiat työstöön. Tuoteomistajalla on lopullinen sana asioiden tärkeysjärjestyksestä tuotekehitysjonossa, mutta tyypillisesti koko tiimi työstää ja priorisoi kehitysjonoa yhteistyössä.

Sprintin kehitysjono

Kehittäjien yhdelle sprintille valitsemat tekemiset, jotka tukevat sprintin tavoitteen toteutumista. Sprintin kehitysjonon asiat valitaan sieltä äsken mainitulta tuotteen backlogilta.

Inkrementti

Inkrementti on yksi konkreettinen askel kohti isompaa tuotteen tai palvelun tavoitetta. Ollakseen jollain tavalla arvokas, sen pitää olla käyttökelpoinen ja luoda arvoa jollekin. Yhdessä sprintissä voidaan luoda yksi tai useampia arvokkaita inkrementtejä. Näitä sitten ihastellaan yhdessä Sprintin katselmuksessa, tai jopa sitä ennen, jos tiimi pystyy esittelemään tuotoksensa asiakkaille asti jo aiemmin. Inkrementin tulee täyttää valmiin määritelmä.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen