Hyppää sisältöön

Työpajat ja fasilitointi

Hyvin suunnitellut ja ohjatut työpajat rikastavat ja tehostavat esimerkiksi strategiatyötä, tiimipäiviä tai innovointia. Kokeneiden fasilitaattoriemme avulla saat samasta ajasta enemmän irti.

Työpajat ja ammattimainen fasilitointi ovat tehokas keino saada enemmän tuloksia aikaan, samassa ajassa. Hyvin fasilitoidut kokoukset ja työpajat myös lisäävät työtyytyväisyyttä, kun merkityksellisyyden tunne kasvaa.

Miksi valitsisit ulkoisen fasilitaattorin?

Perinteisesti kokouksia tai workshoppeja työpaikalla vetää asiajohtaja. Valitettavasti se usein johtaa siihen, että kokouksen vetäjä itse puhuu suurimman osan ajasta, ja muut eivät osallistu yhtä aktiivisesti. Ketterään tekemiseen kuuluu, että tiimi on tekemisen tärkein toiminnallinen yksikkö. Hyödyntämällä kokenutta fasilitaattoria ja hyvin suunniteltua agendaa, saat enemmän.

Tutustu työpajavalikoimaan

Meiltä Taskmillilta voit tilata valmiita työpajoja ja sarjoja, tai räätälöidyn työpajan juuri sinun tarpeisiisi. Klikkaa nuolesta lukeaksesi työpajasta tarkemmin tai tilaa heti.

Strategian jalkauttaminen OKR-mallin avulla -työpajasarja

OKR, eli Objectives and Key Results, suomeksi tavoitteet ja avaintulokset. OKR-malli on suosittu, tuloksellinen strategiajalkautuksen malli. Sitä käyttävät monet menestyneet yritykset kuten Google ja Netflix. Käytännölliset, hyvin esimerkein ja tehtävin valmistellut OKR-työpajamme ovat samaan aikaan oikealla tavalla standardoituja, ja toisaalta sinulle hyvin istuvia kuin mittatilauspuku.

Ensinnäkin, autamme avainhenkilöt omaksumaan OKR-mallin tärkeimmät, joustamattomat konseptit perusteineen. Seuraavaaksi, ohjaamme organisaatiosi soveltamaan niitä sopivilta osin juuri teille istuviksi. Vanha totuus on, että kun ensin oppii kirjoittamisen alkeet, on helpompi kirjoittaa luovaa tekstiä. Sama pätee tähän teoriaan. Oppimalla perusteet, osaat mukauttaa ne oikeista kohdin organisaatioosi istuviksi. Lopuksi ohjaamme sinut konkretiaan muotoilemaan OKR- tavoitteita ja OKR-avaintuloksia, ja seuraamaan niitä aktiivisesti, ja reagoimaan strategiatyön kaikilla tasoilla lopputuloksiin.

OKR-työpajamme:

 • Osa 1: OKR-malli, mitä se on ja ei ole (koulutus, 1-2 tuntia)
 • Osa 2: Näin sovellat OKR-teorian käytäntöön (työpaja)
 • Osa 3: Ensimmäisten OKR-tavoitteiden ja avaintulosten muotoilu (työpaja)
 • Osa 4: OKR-tulosten seuranta ja toiminnallinen retrospektiivi. (työpaja)

Työpajat ovat kestoltaan noin 2-6 tuntia, organisaatiosi tarpeista riippuen.

Huom: voit tilata myös erikseen osan 1 koulutuksen, jos haluat vasta arvioida, sopiiko OKR-malli juuri sinun tarpeisiisi.

Lue lisää OKR-työpajasta

Ota yhteyttä ja ja tilaa työpaja

Ketterä muutos johdolle -työpajasarja

Lähde kanssamme modernin, ketterän johtamisen ja organisaation matkalle tässä työpajasarjassa! Johtorymänne tulee sisäistämään ketteryyden hyödyt ja saatte eväät organisaatiosi ketterän muutoksen käynnistämiseen. Työpajasarja tulee myös rikastamaan johtoryhmätyöskentelyäsi.

Ketterän tekemisen on tarkoitus lisätä organisaation läpinäkyvyyttä ja samansuuntaisuutta, kautta linjan. Myös johdolle tämä asettaa uusia vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Valmennamme johtoryhmäsi ketterään muutokseen ja luomme valmiudet lähteä työstämään itse muutosta konkreettisesti tehtävä kerrallaan.

Lue lisää ja tilaa

Tarvitseeko myös henkilöstö tukea omaksuakseen ketteryyden periaatteet entistä paremmin, slaidihutun sijasta? Tutustu erittäin suosittuun Ketteryyden ABC- koulutukseemme.

Think Design! Asiakaskeskeisen ajattelun työpajasarja

Haluatko lisätä organisaation asiakaskeskeisyyttä ja asiakasymmärrystä kautta linjan? Haluatko ymmärtää paremmin käytännössä, miten tuoda design thinking-periaatteet osaksi jokaisen tiimin arkea, vieläpä tuloksellisesti?

Tässä työpaja-sarjassa valmennamme ja harjoittelemme yhdessä näihin teemoihin liittyviä hyödyllisiä malleja, työkaluja ja keinoja. Keskustelemme kokeneen fasilitaattorin johdolla siirtymästä ratkaisukeskeisyydestä asiakasongelma-avaruuteen: miten varmistamme, että vastaamme todellisiin asiakastarpeisiin ja arvontuotantoon, emmekä heitä rahaa hukkaan. Juttelemme siitä, mikä on asiakkaan job-to-be-done, ja miten se oikein löydetään. Opettelemme tekemään designia kautta linjan, osana jokaisen roolia (DesignOps).

Tämä koulutus on toteutettu yhteistyössä kumppanimme Alpha Design Partnersin kanssa. Heidän kokeneet kouluttajansa omaavat vuosikymmenien kokemuksen design-työn johtamisesta ja jalkauttamisesta osaksi organisaation kaikkia toiminteita.

Ota yhteyttä ja ja tilaa työpaja

Sen paremman retrospektiivin fasilitointi

Retro eli retropektiivi on yksi agile-tekemisen tärkeimmistä kulmakivistä. Jatkuva parantaminen onnistuu vain, jos pystymme ymmärtämään, missä meidän tulisi kehittyä. Liian usein retrospektiivissä ajaudutaan puhumaan pinnallisesti substanssi-asioista, vaikka sen todellinen arvo perustuu siihen, että pääsemme pureutumaan syvälle toimintamalleihin ja vuorovaikutukseen. Ainoastaan toimintaamme muuttamalla voimme vaikuttaa siihen, mitä saamme yhdessä aikaiseksi.

Ketterään tekemiseen erikoistuneena talona olemme vetäneet satoja retrospektiivejä erilaisissa toimintaympäristöissä, tiimeissä, ja projekteissa. Hyödyntämällä retro-työpajaamme opit myös pitämään parempia retrospektiivejä itsenäisesti.

Tässä työpajassa:

 • Kertaat retrospektiivin perusteet: miksi retro on niin olennainen osa agile-tekemistä, ja millainen on hyvä retrospektiivi?
 • Osallistut hyvin fasilitoituun retrospektiiviin, ja pääset siten paremmin tiimin tai yksikön haasteisiin kiinni
 • Opit samalla fasilitoimaan itse toiminnallisen retrospektiivin

Fasilitointi ja etäfasilitointi

Tarvitsetko yleisesti apua, vinkkejä ja työkaluja parempaan fasilitointiin ja etäfasilitointiin, tai esimerkiksi tavoitteelliseen toimintaan haastavassa hybridityöympäristössä, jossa osa ihmisistä ja tekemisistä järjestetään etänä ja osa paikanpäällä. Meillä on alan kokeneimmat fasilitaattorit, jotka tukevat sinua matkallasi.

Tutustu esimerkiksi seuraaviin:

Fasilitointi

Etäfasilitointi ja etävalmennus

Etäfasilitoinnin ja hybridijohtamisen koulutus

Yleinen fasilitointikoulutus

Myynnin tehostaminen -työpaja

Ketterät menetelmät eivät ole pelkästään softakehittämisen juttu, vaan voit hyödyntää niitä menestyksekkäästi myös myynnissä. Alkuun pääset työpajoillamme, joissa pureudutaan juuri sinun haasteisiisi ketterän myynnin keinoin.

Tiedätkö, mikä myynnissä toimii hyvin ja tukee tavoitteita? Entä mitä toiminnassa pitää kehittää? Retro eli retropektiivi on yksi ketterän tekemisen tärkeimmistä kulmakivistä ja pohjana toiminnan jatkuvalle parantamiselle. Hyödynnä retrotyöpajaamme ja saat uutta näkökulmaa myynnin kehittämiseen! <tähän voisi tulla sitten linkki meidän retrotyöpajaan>

Onko organisaatiollasi käytössä OKR-malli (Objectives and Key Results) strategian jalkautuksessa? Kipuiletko sen kanssa, miten myynnin tavoitteet pitäisi nivoa koko organisaation OKR:iin? Järjestetään työpaja, jossa autamme sinua myynnin tavoitteiden ja avaintulosten määrittelyssä ja niiden johtamisessa yrityksen tavoitteista.

Kaipaako myyntistrategiasi terävöittämistä? Palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen voimme työpajoissamme auttaa sinua syventämään ymmärrystäsi asiakkaistasi määrittelemällä eri asiakasprofiileja ja miettimällä go to market-strategiaa kullekin asiakasprofiilille. Hiomme myös arvolupauksesi eri asiakasryhmille timanttiseen kuntoon.

Millainen workshop tukisi parhaiten tiimisi, johtoryhmäsi tai yksikkösi menestymistä? Jos et löydä sitä oikeaa täältä, ole yhteydessä ja tilaa juuri sinulle tehty työpaja.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
  Miksi Taskmill

  1

  Ketterä on ydinpalvelumme

  Emme siis myy kädenlämmintä palvelua agile-trendin harjalla, vaan tämä on alusta asti ollut osaamisemme kärki.

  2

  Teemme muutoksen selkokielellä

  Emme neuvoskele slaidien kanssa yläpilvestä. Fasilitoimme muuutosta joka tuntuu ja näkyy.

  3

  Laaja-alaiset osaajamme

  +10 vuoden kokemuksella jokainen meistä yhdistelee sujuvasti operatiivista ja strategista osaamista.

  Jaa somessa:

  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Myynti ja asiakaskokemus

   Iiro Piippo

   +358 50 339 77 05

   Buukkaa tapaaminen

   Konsultointi

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen