Hyppää sisältöön

Osallistavat ja tavoitteelliset työpajat ovat tuoneet tuloksia Taskmillin oman toiminnan kehittämisessä

Jaa somessa:

Me Taskmillilla puhumme ja toimimme päivittäin niin työntekijöiden kuin asiakkaiden osallistamisen puolesta. Siksi on tärkeää, että myös itse toimimme niin kuin opetamme. Tässä kirjoituksessa kerron siitä, minkälaisia asioita meillä tehdään henkilöstön osallistamisen suhteen ja mitä hyötyä siitä on kasvavalle yritykselle. 

Joka kuukausi pidämme Taskmill-iltapäivän, jolloin käymme koko työyhteisön voimin läpi firman keskeisimmät kuulumiset, avainluvut ja sen missä mennään kehityksen sekä tavoitteiden suhteen. Iltapäivään sisältyy aina myös osallistava osuus, jossa valjastamme parviälymme yhteisten asioiden työstämiseen sekä ratkomiseen. Olemme työstäneet yhdessä muun muassa strategiaamme, tulevaisuuden skenaarioita, työntekijäkokemuksen parantamista, uusien työntekijöiden onboarding-prosessia sekä sisäisiä pelisääntöjämme.

Taskmill-iltapäivässä käydään läpi firman yleiset kuulumiset, sekä kehitetään yhdessä yrityksen omaa toimintaa.

Uusia palvelukonsepteja innovointityöpajan avulla helposti ja nopeasti

Viimeksi keskityimme innovoimaan ja konseptoimaan uusia palveluja Taskmillin valikoimaan. Ennakkotehtävänä koko porukalle oli miettiä 2-5 palveluideaa, jotka jokainen ottaa mukanaan työpajaan. Varsinaisessa työpajassa jakauduimme kahteen ryhmään. Ryhmät aloittivat työstön sillä, että jokainen esitteli ensin omat ideansa. Ideat ryhmiteltiin aihepiirien mukaan ja sen jälkeen ryhmät äänestivät niistä parhaimmat varsinaiseen työstöön. Ryhmien tehtävänä oli kehitellä ideaa pidemmälle miettimällä idean tuottamaa asiakasarvoa sekä hyötyä yritykselle. Pohdimme myös ansaintalogiikkaa, idean toteuttamiskelpoisuutta ja kokoluokkaa. Tähän kaikkeen käytimme aikaa vain noin 1,5 tuntia, mutta lopputuloksena meillä oli kymmeniä uusia toteuttamiskelpoisia ideoita sekä kuusi pidemmälle vietyä konseptiaihiota. Harva pystyisi tällaiseen saldoon yksin tai vaikkapa pelkän johtoryhmän voimin. 

Homman juju ei kuitenkaan ollut siinä, että saimme tällä tavalla kerättyä lyhyessä ajassa paljon uusia ideoita toteutettavaksi. Yhteisellä tekemisellä tavoittelemme paljon suurempia hyötyjä ja tässä on niistä muutamia.

Osallistamalla erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla varustettua henkilöstöä yrityksen kehittämiseen saamme hyödynnettyä monipuolista tietämystä laajasti.

Työntekijämme edustavat erilaisia taustoja, kokemuksia ja näkökulmia. Kun kannustamme porukkaamme osallistumaan yrityksen kehittämiseen, saamme laajasti hyödynnettyä monipuolista tietämystä ja luovuutta. Tämä johtaa laajempaan ideoiden kirjoon, joka voi avata yrityksellemme ihan uusia mahdollisuuksia. Löydämme tällä tavalla myös ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Yhteinen työskentely parantaa myös tiedonjakoa. Kaikilla työntekijöillä on arvokasta tietoa ja kokemusta niin omasta työstään kuin asiakkaiden tarpeista. Kun tieto kulkee vapaasti, se parantaa päätöksentekoa ja auttaa jokaista meistä ratkomaan asiakkaidemme ongelmia luovemmin. 

Osallistamalla henkilöstöä lisäät ihmisten motivaatiota ja voit pitkällä tähtäimellä jopa parantaa yrityksen kannattavuutta

Kasvatamme yhteisellä työskentelyllä myös sitoutumista ja motivaatiota. Kun ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa, omistajuuden ja merkityksellisyyden tunne kasvaa. Uskomme, että tämä johtaa lopulta myös korkeampaan tuottavuuteen ja alempaan henkilöstövaihtuvuuteen. Osallistaminen vahvistaa myös ilmapiiriämme ja parantaa valmiuksia tiimityöhön. Kun mielipiteitä kuullaan ja arvostetaan, syntyy luottamusta. Tämä luo positiivista ilmapiiriä, jossa kaikki ovat valmiimpia jakamaan ajatuksiaan ja tekemään yhteistyötä toistensa kanssa. 

Yhteiskehittämisellä on myös taloudellisesti suotuisia vaikutuksia ja parannamme sen kautta kilpailukykyämme. Kun kuuntelemme ja osallistamme koko porukan yhteisten asioiden työstämiseen, voimme entistä joustavammin reagoida markkinassa tapahtuviin muutoksiin. Sijoittaminen yrityksen sosiaalisen pääomaan kasvattamiseen on meille investointi, joka ei ehkä välttämättä tuota lyhyellä tähtäimellä taloudellista voittoa, mutta pitkällä tähtäimellä se parantavaa yrityksen kannattavuutta. Jos fokus olisi alati siinä, mikä tuottaa toimeentuloa nykyhetkessä eikä yhteiselle innovoinnille ja strategisen suunnan tarkastelulle löydettäisi aikaa, ympärillä tapahtuviin muutoksiin sopeutuminen vaarantuisi merkittävästi. 

Henkilöstön osallistaminen yrityksen kehittämiseen vahvistaa ilmapiiriä ja parantaa valmiuksia tiimityöhön.

Osallistavat työpajat apuna omassa organisaatiossasi

Mikäli nämä hyödyt resonoivat ja mietit, miten voisit omassa yrityksessäsi tai työyhteisössäsi osallistaa henkilöstöä enemmän vaikkapa strategiatyöhön, vaihtoehtoisten tulevaisuuksien pohtimiseen, innovointiin, tiimiytymiseen tai työilmapiirin kehittämiseen, olemme valmiina auttamaan. Meillä on takataskussamme paljon kokemusta ja timanttisia työkaluja, joita yhdistelemällä voimme rakentaa ja räätälöidä juuri teille sopivan toimintatavan, tapahtuman tai esimerkiksi koulutuksen, jonka turvin pääsette itse alkuun. 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!


    Lue lisää kuinka Taskmill auttoi Toivola-Luotolan Setlementti Ry:tä osallistavalla innovointityöpajalla

    Tilaa uutiskirjeemme

    Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

      Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


      Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

      Asiakaskokemus ja myynti

      Pauline Ranta

      +358 41 505 7255

      Buukkaa tapaaminen

      Konsultointi

      Elina Kervinen

      +358 40 55 260 22

      Buukkaa tapaaminen

      Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

      Jutta Glad

      +358 40 540 86 64

      Buukkaa tapaaminen

      Koulutukset ja työpajat

      Raija Harle

      +358 40 747 29 22

      Buukkaa tapaaminen