Hyppää sisältöön

Taskmillin ketterät koulutukset

Taskmill, ketterä kehitys

Jaa somessa:

One size fits all! Eiku.. Ketterät koulutukset mukautuvat tarpeisiisi.

Oletko jo tutustunut koulutuksiimme? Mahtavaa! (Jos et, löydät valtaosan valikoimasta täältä: koulutuskalenteri)

Koulutuksissakaan yksi koko ei sovi kaikille. Senpä takia meillä on vaihtoehtoja. Voidaan olla enemmän koulutusmoodissa tai vaihtoehtoisesti käydä asioita läpi enemmän työpajamaisesti. Voidaan keskittyä johonkin tiettyyn aihealueeseen tai antaa laajempaa kuvaa esimerkiksi tuoteomistajan eli Product Ownerin tai Scrum Masterin rooliin liittyen. 

Koulutus, kurssi, valmennus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Terminologia voi olla sekavaa, sillä eri toimijat puhuvat asioista eri termeillä. Me käytämme tällaisia termejä:

 • Koulutus on tyypillisesti 0,5 -2 päivän perehdytys ketteryyden tai fasilitoinnin aiheisiin. Näissä kouluttaja on aina läsnä, joko etänä Google Meetissä (tai Teamsissä) tai luokkahuoneessa. Joskus kutsumme tätä myös valmennukseksi. Ja ehkä joskus myös kurssiksi. 
 • Moduuli – olemme pilkkoneet isommat kokonaisuuden palasiin. Esimerkiksi Scrum Master koulutuksemme järjestetetään neljässä palasessa,  moduulissa, neljän viikon aikana. Voit valita myös vain yhden moduulin.
 • Julkinen koulutus tarkoittaa, että ajankohta julkaistaan omilla sivuilla ja oppia.fi:ssä, ja kuka tahansa voi ilmoittautua koulutukseen.
 • Asiakaskohtainen koulutus tarkoittaa meidän valmista koulutusta, joka tehdään useimmiten asiakkaan tiloissa ja vain asiakkaan omille ihmisille. Nämä onnistuvat myös etänä! Kouluttajamme liikkuvat tarvittaessa ympäri Suomen.
 • Räätälöity koulutus suunnitellaan oman organisaatiosi lähtökohdista. Hyödynnämme näissä elementtejä valmiista koulutuksistamme. Usein se tarkoittaa esimerkiksi teoriapalasia eri koulutuksista rikastettuna työpajaelementeillä. Nämä ovat aina myös asiakaskohtaisia.
 • Verkkokurssi on koulutus, jossa voit opiskella omaan tahtiin missä ja milloin vain. Videoiden ja erilaisten tehtävien avulla voit kartuttaa osaamistasi, ja sisältyypä Scrum Master verkkokurssiin sekä Product Owner verkkokurssiin myös tunnin henkilökohtainen konsultointi oppimisen varmistamiseksi. Kurssin voit ostaa omaksesi vaikka nyt heti, ja aloittaa opinnot samoin tein.

Miltä Taskmillin valmiit ketterät koulutukset näyttävät?

Kutsun yhteydessä saat yleensä linkin lyhyeen videoon, jolla saat vinkit oppimiseen. Oppiminen on nimittäin oma taiteenlajinsa. Koulutus voi olla ihanaa ja virkistävää, mutta arjen koittaessa kaikki jatkuu kuin ennenkin. Vinkkejämme noudattamalla opit uivat arkeen.

Loputtomia kalvosulkeisia tasaisella nukuttavalla äänellä? Nope. On meillä kyllä kalvoja, mutta aika monessa niissä kalvoissa on kysymys osallistujille. Esimerkiksi: “Mitä ketteryys tarkoittaa? Miten se ilmenee omassa organisaatiossasi?”. Ryhmäkeskustelut ovat koulutusten suola, varsinkin silloin kun osallistujat pystyvät tuomaan esimerkkejä omasta organisaatiostaan. 

Kalvojakin siis on. Ne on suunniteltu sellaisiksi, että niihin pystyy palaamaan koulutuksen jälkeen ja muistelemaan mitä siellä koulutuksessa sanottiinkaan. Jossain on myös “tsekkilistoja”, jotka voi myös vaikka tulostaa seinälle, ja seurata oman tiimin edistymistä. Joskus tulee kommentteja, että kalvolla on liikaa tekstiä, mutta kaikkia tyydyttävän tasapainon löytäminen on hankalaa. Jatkuvasti koitetaan kyllä parantaa materiaaleja (ja koulutuksia) palautteen perusteella.

Koulutuksissa on useita kerroksia, sieltä usein löytyy perusteet, mutta myös pohdittavaa ja reflektoitavaa edistyneemmille osallistujille. Harva tekee asioita kirjaoppien mukaan, vaan tekeminen on saattanut vähän vinksahtaakin. Paluu perusasioihin, ja pohtiminen miten peruasiat voisi tehdä kunnolla on joskus avain onneen. Kollega kuvasi koulutuksiamme mehutiivisteeksi, niistä riittää pitkälle.

Herättelemme aivosoluja myös harjoituksilla ja ryhmätöillä. Koulutukset perustuvat löyhästi “training from the back of the room”-menetelmään. Harjoitukset ovat vähän erilaisia riippuen siitä ollaanko kaikki samassa tilassa vai etänä. Joskus rakennetaan legoilla, joskus piirretään julisteita. Kaikki nämä tähtäävät asioiden kiteyttämiseen ja soveltamiseen. Ketterä johtaminen valmennuksessa kulkee koulutuksen juonessa mukana kysymyspatteristo, josta koulutuksen jälkeen saadaan organisaatiolle kehitysaihiot nätisti listattuna.

Jos koulutukseen yhdistetään työpajamaisuutta, voidaan uuden oppimisen tahtia vähän höllentää ja koko ajan peilata opittua omaan organisaatioon ja tekemisen tapaan. Voit samalla pohtia, miten minä itse tai oma tiimi voisi toimia vieläkin järkevämmin.

Ajatuksena kaikissa koulutuksissamme on, että niistä ei saa vain hetkellistä pelastusrengasta, vaan opetamme uimaan. Emme voi kuitenkaan pakottaa ketään uimaan – oma aktiivisuus ja halu oppia ratkaisee. 

Ketterät koulutukset etänä?

Kyllä onnistuu! Suurin osa koulutusvalikoimastamme on rakennettu etäaikana, ja asioita mietitty etävalmentamisen näkökulmasta. 

Olemme pilkkoneet koulutuksia palasiin, eli moduuleihin. Yli puolen päivän koulutuksemme voidaan pilkkoa pienempiin kokonaisuuksiin, jolloin etänä oppiminen onnistuu paremmin. Ja on siitä sekin hyöty, että muutama tunti on helpompi irrottaa kalenterista kuin kaksi kokonaista päivää.Ja onhan se myös helpompi omaksua ne muutaman tunnin asiat, käydä välillä harjoittelemassa opittua, ja sitten ottaa taas uutta oppia vastaan.

Etänäkin olemme läsnä. Toivomme myös osallistujien käyttävän videota, jolloin saamme luokkahuoneen tuntua myös linjoille. Emme myöskään etäkoulutuksiin mielellään ota yli kymmentä henkilöä. Haluamme, että kaikki rohkenevat ja pystyvät osallistumaan ja olemaan mukana. Toivomme myös, että multitaskaus jätetään koulutuksen ajaksi syrjään – pidämme reilut tauot, jolloin voi setviä tulipaloja. Tauoilla noin ylipäänsä olisi tietysti parempi antaa aivojen levähtää, katsella vaikka ikkunasta ulos tai kuunnella lempimusiikkia.

Mitä koulutus ei ole?

Hopealuotia, jolla ratkoa kaikki organisaation ongelmat emme pysty tarjoamaan. Mutta koulutus yhdistettynä coachaukseen eli valmennukseen on usein paras ratkaisu. Tämän takia usein tarjouksissamme onkin mukana tuki uusien toimintatapojen starttivaiheeseen.

Koulutuksella annetaan ihmisille yhteinen ymmärrys ja sanasto, sekä sysäys uusiin toimintatapoihin. Coachaus varmistaa, että raiteilla pysytään, eikä pudota niiltä ensimmäisen haasteen tullen.

Millaista koulutusta organisaatiosi tarvitsee?

Löytyikö koulutusvalikoimastamme jotain kiinnostavaa? Olisiko se hyvä sellaisenaan, vai vähän tuunattuna? 

Ota meihin yhteyttä, ja pohditaan yhdessä! Buukkaa tästä tapaaminen tai laita meille viestiä:

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi ja asiakaskokemus

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Koulutukset ja työpajat

   Raija Harle

   +358 40 747 29 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen