Hyppää sisältöön

Taskmill – näin kaikki sai alkunsa

Jaa somessa:

Tutustuin Jutta Gladiin ollessamme hetkellisesti saman työnantajan palveluksessa. Puolen vuoden ajan ketteröitimme organisaatiota ja järkevöitimme tekemistä – kädet savessa. Yhteinen sävel löytyi heti: molemmat olemme hands-on-tekijöitä, teemme mitä vain tarvitsee, jotta saamme homman toimimaan ja meissä molemmissa asuu pieni tuulimyllyjä vastaan taistelija. Molemmat pidämme asiantuntijuuden arvostamista ja hyvää tekemisen meininkiä avaimena onnistumiseen.

Tiet työkavereina kuitenkin erosivat pian, kun Jutta vaihtoi työpaikkaa. Minä taas ajattelin vaihtaa työpaikkaa pienempään firmaan oltuani useamman toinen toistaan suuremman työnantajan palveluksessa viimeiset 15 vuotta. Pian kuitenkin huomasin olevani hommissa suuremmassa korporaatiossa kuin koskaan aiemmin..

Välillä tapasimme Jutan kanssa ja pohdiskelimme samankaltaisia arvojamme ja yhtenäistä paloa muuttaa tekemistä ketteräksi ja ennen kaikkea tekemistä järkevämmäksi. Moni konsulttifirma piti ns. agile leadership-rooleja ja ketterää muutosta vain sivutuotteena, kun pääfokus oli devaajissa. Toisaalta oli olemassa projektinhallintaan keskittyneitä konsulttifirmoja, mutta meininki tuntui monessa olevan edelleen vesiputousmaista ja skragat kireällä. Elinan ja Jutan unelmien firmassa olisi hyvä olla töissä ja siellä pystyisi tekemään merkityksellisiä asioita. Firmassa ei olisi turhaa pönöttämistä tai byrokratiaa eikä puppugeneraattori laulaisi. Asiakkaita autettaisiin heidän lähtökohdistaan, eikä heitä ängettäisi samaan muottiin. Työntekijät olisivat jokainen Suomen parhaimmistoa omalla sarallaan. Heitä arvostettaisiin ja kohdeltaisiin reilusti. Alihankkijoita kohdeltaisiin kuin omia työntekijöitä.

POKS! Aikamoista haaveilua tytöt! Takaisin leipätyön pariin!

Pilkkeenä silmäkulmassa alkanut idea jäi kuitenkin elämään. Erinäisten sattumusten kautta huhtikuussa 2018 me molemmat aloitimme samana päivänä eri asiakkailla konsultteina. Taskmill Oy oli saanut alkunsa!

Moni ihmetteli miten kaksi pikkulasten asuntolainaa maksavaa ruuhkavuosi-äitiä uskalsi jättää palkkatyönsä ja perustaa firman. Vastaus tähän on, että helposti. Usko omaan osaamiseen on aina kantanut eteenpäin. Olemme myös uskoneet siihen, että jos saamme kasattua timanttisen porukan asiantuntijoita kasaan, vain taivas on rajana! Töitä on toki paiskittu – välillä liikaakin. Molemmat ovat kuitenkin koko ajan ymmärtäneet, että yrittäjinä pidetään ihan samalla tavalla vuosilomat kuin palkkatöissäkin – jotta jaksaa taas painaa!

Tänään Taskmill on Agile Leadership Company, jolla on Suomen parhaat ketteryyden asiantuntijat ja mahtavat kumppanit. Kiitos luottamuksesta kuuluu myös asiakkaillemme, jotka ovat nähneet, että projektien onnistumiselle avain on usein osaava ketterä liideri, joka vain yksinkertaisesti saa homman toimimaan. Asiakkaamme ovat luottaneet siihen, että pystymme suunnittelemaan juuri heille sopivan järkevän tavan toteuttaa tekemistä ja olemmekin saaneet lukuisissa paikoissa ihmeitä aikaan.

Tarinamme on vasta alussa! 💜

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen