Hyppää sisältöön

Mikä on OKR?

Jaa somessa:

OKR (Objectives and Key Results) on tavoitejohtamisen malli, jonka avulla organisaatiot voivat jäsentää ja toteuttaa strategisia tavoitteitaan tehokkaasti. OKR-mallin avulla tavoitteet konkretisoidaan arjen tekemiseksi, ja se auttaa yrityksiä saavuttamaan strategiansa kaikilla organisaation tasoilla.

OKR-mallin perusperiaatteet

Tavoitteet (Objectives):

 • Tavoitteet määrittävät, mitä organisaatio haluaa saavuttaa. Ne ovat inspiroivia, haastavia ja konkreettisia. Suositellaan valitsemaan kerralla 1-5 tavoitetta.

Avaintulokset (Key Results):

 • Avaintulokset ovat mitattavissa olevia, aikaan sidottuja tuloksia, jotka osoittavat edistymisen tavoitteiden saavuttamisessa. Ne eivät saa olla tulkinnanvaraisia. Yleensä valitaan 1-3 avaintulosta jokaista tavoitetta kohden.

Toimenpiteet (Initiatives):

 • Toimenpiteet ovat vastuullisia ja aikataulutettuja tehtäviä, jotka varmistavat avaintulosten ja tavoitteiden saavuttamisen.

OKR-mallin hyödyt ja vaikutukset

OKR-mallia käyttävät organisaatiot ovat havainneet merkittävää kasvua muutosnopeudessa ja fokuksessa. Vastuunkanto ja motivaatio ovat keskeisiä tekijöitä mallissa. Mallissa korostuu erityisesti koko organisaation osallistuminen tavoitteiden asettamiseen ja strategian toteuttamiseen, mikä lisää omistajuuden tunnetta organisaation eri tasoilla. Lisäksi, kuten muutkin ketterät mallit, OKR vähentää keskeneräisten, strategisten muutoshankkeiden määrää radikaalisti​​

 1. Selkeä suunta ja fokus:
  • OKR-malli luo systemaattisen rakenteen, jossa organisaation ylätason tavoitteet ohjaavat kaikkien toimintaa. Tämä auttaa keskittymään tärkeimpiin tehtäviin ja strategian toteuttamiseen tehokkaasti​​​​.
 1. Läpinäkyvyys ja vastuunkanto:
  • OKR-mallin avulla organisaation kaikki tavoitteet, avaintulokset ja toimenpiteet ovat avoimesti kaikkien nähtävillä. Tämä lisää läpinäkyvyyttä ja parantaa työntekijöiden sitoutumista ja motivaatiota​​​​.
 1. Ketterä kehittäminen:
  • Tavoitteiden edistymistä seurataan säännöllisesti, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin ja tekemisen muokkaamisen tarvittaessa. Tämä ketteryys on erityisen arvokasta nopeasti muuttuvissa liiketoimintaympäristöissä​​​​.
 1. Motivaatio ja merkityksellisyys:
  • OKR-malli auttaa työntekijöitä ymmärtämään, miten heidän työnsä liittyy laajempiin strategisiin tavoitteisiin, mikä lisää työn merkityksellisyyden tunnetta ja motivaatiota​​​​.

On tärkeää huomata, että OKR-mallin menestyksekäs toteutus vaatii organisaation sitoutumista ja kulttuurin muutosta. Ilman oikeaa johtamista, valmennusta ja tukea, OKR-mallin hyödyt voivat jäädä saavuttamatta.

OKR-mallin käyttöönotto

OKR-mallin käyttöönotto vaatii huolellista suunnittelua ja koko organisaation sitoutumista. On tärkeää, että strategia on selkeä ja työntekijöille tarjotaan tarvittavaa koulutusta. Menestys edellyttää, että kaikki ymmärtävät OKR-mallin hyödyt ja toimintatavat. 

Taskmill on auttanut monia organisaatioita onnistuneesti ottamaan käyttöön OKR-mallin. Heidän kokemuksensa osoittaa, että selkeä suunnitelma ja systemaattinen toteutus voivat merkittävästi parantaa organisaation suorituskykyä ja auttaa saavuttamaan merkittäviä tuloksia​​
Lue lisää OKR-mallin käyttöönotosta!

Kiinnostuitko OKR-mallista?

KPI vs. OKR – miten mallit eroavat toisistaan?

Tutustu Taskmillin OKR-työpajaan ja pyydä tarjous omalle organisaatiollesi

Kurkkaa myös OKR-valmennukseemme ja pyydä tarjous omalle organisaatiollesi

Opi OKR puolessa tunnissa


Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan miten voimme olla avuksi!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Tilaa uutiskirjeemme

  Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi ja asiakaskokemus

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Koulutukset ja työpajat

   Raija Harle

   +358 40 747 29 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen