Hyppää sisältöön

Ihmepillerillä ketteräksi?

Jaa somessa:

Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta sen tiedämme että muutostahti ei tule hidastumaan.  Ketterät arvot, periaatteet ja menetelmät auttavat sinua luomaan tiimejä ja organisaatioita, jotka pystyvät nopeasti reagoimaan muutokseen, ratkomaan monimutkaisia haasteita ja luomaan arvoa. Mutta varoituksen sana: ketteryys ei ole ihmepilleri, jonka voit ottaa purkista ja odottaa rauhassa, että se lähtee vaikuttamaan.

Viisi hyötyä, jotka voit saavuttaa ketteryydellä:

#1 Todettiin jo, että muutostahti vain nopeutuu koko ajan. Tämä vaatii organisaatiolta kyvykkyyden reagoida nopeasti muutokseen. Korona on yksi hyvä esimerkki. Muutos tuli nopeasti ja ei ollut paljon muuta vaihtoehtoa kun reagoida tilanteeseen ja löytää uusia toimintamalleja. Esimerkki miten ketteryyden avulla pystyttiin reagoimaan tilanteeseen on Savoa Partners Oy. Ketterä organisaatio pystyy reagoimaan nopeasti.

#2 & #3 Lyhyemmät iteraatiot ja jatkuva palaute auttaa sinua tuottamaan arvoa varhaisessa vaiheessa, tasaiseen ja  jatkuvaan tahtiin. Iteraatiot mahdollistavat sen, että voit ottaa asiakkaat mukaan prosessiin, antamaan palautetta varhaisessa vaiheessa ja siten varmistaa, että teet oikeat asiat. Kun asiakas on mukana prosessissa ja hänen palautteensa hyödynnetään, saadaan asiakastyytyväisyys paranemaan.

#4 Ketteryys tuo tullessaan tiimien ja sidosryhmien paremman sitoutumisen tekemiseen. Ihmiset sitoutuvat paremmin, kun heidät otetaan mukaan päätöksentekoon ja poistetaan turha byrokratia, joka estää heitä tuottamasta arvoa. Sitoutuneet ihmiset ovat todella mukana viemässä tekemistä kohti yhteisiä tavoitteita. 

#5 Yksi asia, josta ei niin usein puhuta ketteryyden hyötynä, on riskien hallinta. Kun tuotat arvoa jatkuvasti, riski että teet vääriä asioita, on pienempi. Virheitä tulee tapahtumaan ja vääriä päätöksiä myös ketterillä organisaatioilla, mutta ketteränä sinun on mahdollista muuttaa suuntaa tai korjata päätökset nopeasti, jolloin riskien hallinta on helpompaa.

Ketteryys ei ole ihmepilleri

Ketteryys ei ole asia, joka tulee ilmaiseksi, eikä se ole mikään ihmepilleri. Jotta voit onnistuneesti muuttaa organisaatiosi tai tiimisi ketteräksi, sinun on ymmärrettävä taustalla olevat arvot ja periaatteet. Tämän ymmärryksen avulla sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet valita työkalut, jotka sopivat juuri sinun tilanteeseesi. 

Turhan usein ketterä muutos aloitetaan ottamalla käyttöön jokin ketterä metodi, eli esimerkiksi Scrum, Kanban, SAFe tai vastaavaa. Esimerkki haasteesta on, että kun otetaan Scrum käyttöön, alkaa tiimi valittaa, että he istuvat vain palavereissa. Taustalla on usein se, että kaikki vanhat projektipalaverit ovat vielä olemassa ja sen päälle lisätään Scrumin seremoniat ilman, että ymmärretään mikä on Scrumin tapahtumien tarkoitus. (Jos otat käyttöön Scrumin, voit poistaa kaikki projektipalaverit, mutta tämä vaatii myös sen, että projektipäälliköt ymmärtävät miten heidän roolinsa muuttuu). Mitä Scrum on video. 

Jos haluat oppia ketteryyden arvoista ja periaatteista, ja sen kautta päästä ketteryyden matkan alkuun, niin valmennus Ketteryyden ABC – Näin hyödynnät ketteriä menetelmiä toimialasta riippumatta on hyvä vaihtoehto. Kurssi sisältää myös henkilökohtaisen konsultaation, jossa fokusoidaan sinun tilanteeseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen