Hyppää sisältöön

Näin mokaat PI-suunnittelun!

Jaa somessa:

PI-suunnittelu tai Big room planning on iso tapahtuma, johon osallistuu tyypillisesti kymmeniä, ellei satoja osallistua. Jos halua mokata suunnittelun oikein Pohjanmaan kautta, niin alla sinulle muutama kullanarvoinen vinkki.

Valmistelu – eikun siis: älä valmistele

Aloitetaan tapahtuman suunnittelusta. Älä vaan mene suunnittelemaan mitään etukäteen. Vedät lonkalta vaan, hyvin se menee. Älä myöskään kerro osallistujille pihaustakaan tulevasta agendasta, tai mitä siellä tapahtuu. Parempi vaan pitää ihmiset jännityksessä. Kaikkihan pitävät yllätyksistä, vai mitä?

Jos olette kaikki samalla paikkakunnalla, niin älä ainakaan mitään tiloja varaa etukäteen. Ahdat vaan ne porukat johonkin pieneen koppiin. Oppivathan tekemään yhdessä, ja siinähän sitä kasvotusten kommunikointia saadaan oikein kunnolla harjoiteltua.

Jos taas ihmiset ovat levällään kuin Jokisen eväät, älä ainakaan mene mitään työkaluja ottamaan. Kyllä siellä yksi voi liimata lappuja seinälle, samalla kun toiset tihrustaa näytöltä. Ja älä ainakaan mitään hyviä konfferenssityökaluja ota, niissähän saattaa vaikka olla ruudunjakoa ja muita ikäviä mahdollisuuksia, joita jotkut osallistuvat huomaavat käyttää.

Tapahtuman aikana

Älä vaan ryhdy palvelevaksi johtajaksi. Kyllä mikromanageeraus ja kuri aina palvelemisen voittaa. Muista ottaa mukaan ruoska, tai ainakin karttakeppi. Voit sitten lyödä näpeille, jos joku tiimi menee lähestymään toista tiimiä yhteistyötarkoituksissa. 

Varmista myös, että backlogilla on mitä sattuu, eikä ainakaan missään prioriteettijärjestyksessä. Niitä yllätysmomentteja katsos. Tuleepahan sitä kovasti mainostettua keskustelua. Uudelleenpriorisointi kannattaa ajoittaa toiseen päivään niin, että tiimit ovat jo melkein valmiita suunnitelmiensa kanssa. Saadaan vähän sitä energiaa suunnitteluun!

Loppuhuipennus

Luottamusäänestyksessä et sitten anna kenenkään äänestää alle neljän. Itse asiassa on parempi, jos suoraan kerrot, että kaikkien tulee äänestää joko neljä tai viisi. Jos joku uskaltaa äänestää väärin, mene osoittelemaan häntä sormella ja kysy miksi hän haluaa venyttää suunnittelua. 

Mitään retroa ei sitten kannata pitää. ihan turhanpäiväistä valitusta sieltä kuitenkin vaan tulee. Paitsi, jos tunnelma alkaa olla kireä, niin ehkä sitten kannattaa kerätä palautetta. Saahan niistä lappusista mukavaa takan sytykettä ja mehevät naurut.

Loistavasti mokattu! Mutta..

Näillä opeilla saat pakan sekaisin aivan varmasti. Jos kuitenkin tulit toisiin ajatuksiin, etkä ole valmis heittämään isoa kasaa rahaa Kankkulan kaivoon, tule kuuntelemaan vinkit onnistuneeseen PI-suunnittteluun uudesta valmennuksestamme. Älä missaa myöskään toista timanttista valmennustamme: avaimet onnistuneeseen etäjohtamiseen, se auttaa sinua myös johtamaan kehitysorganisaatiota.

Löydät tulevat valmennuksemme koulutuskalenteristamme.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen