Hyppää sisältöön

Taskmillin vuosi 2020 pikakelauksella

Jaa somessa:

Taskmillillä ei vielä ole kovin pitkä historia, mutta se on sitäkin vaiherikkaampi. Tässä vuosi 2020 pikakelauksella!

Taskmillin liikevaihto on tuplaantunut joka vuosi

Perustin Taskmillin yhtiökumppanini Jutta Gladin kanssa keväällä 2018 ja aloitimme päivästä yksi konsultoinnin kahdessa eri asiakkuudessa. Ensimmäisen vuoden rakensimme Taskmilliä kahdestaan. Keräsimme rahaa kassaan firman kasvua ja ensimmäisiä rekrytointeja varten. Vuonna 2019 liikevaihtomme kasvoi yli 60% ja yllätyksellisesti viime vuonna tuplasimme taas liikevaihtomme 945 000:n euroon!

Ketteryyden asiantuntijat lyövät voimansa yhteen

Mutta lukuja tärkeämpänä: viime vuonna meillä aloitti viisi uutta timanttista työntekijää! Heistä ensimmäisenä tammikuussa 2020 ketteryyden monitoimimies Mikko Piiroinen! Soittaessani Mikolle ja kysyessäni, haluaako hän tulla meille töihin, Mikko sanoi: “Tottakai – all in!” – “Siinä on kaverilla asenne kohdillaan”, mietin. Tammikuusssa kumppaninamme ja alihankkijanamme aloitti myös Mr. Remote by Nature eli Timo Rongas. Tässä vaiheessa olimme kuitenkin autuaan tietämättömiä, että olemme kaikki pian remotena loppuvuoden…

Pandemia iskee, mutta uudet ketteryyden konseptit alkavat jalostua

Maaliskussa pandemia sitten iski ja Taskmilliltä irtisanottiin useampi toimeksiantosopimus. Päätimme hakea monen muun firman tavoin ELY-keskukselta koronarahoitusta ja siirtää fokusta isommalla kädellä palveluidemme konseptointiin. Emme saaneet läheskään täyttä tukisummaa, mutta sen verran, että pystyimme ensi kertaa irroittamaan hyvillä mielin aikaa palveluidemme kehittämiseen. Onneksi ketteryyden ammattilaisina ydinosaamistamme on muutoksiin reagointi! Korona oli sen tuomista haasteista huolimatta meille myös iso onnenpotku. Viime vuoden aikana olemmekin hioneet mm. etäfasilitointi (yllätys!), Ketterä ERP, Agile Data sekä henkilökohtainen ketteryys -konseptejamme.

Suomen laajin ketteryyskoulutusvalikoima saa alkunsa

Toukokuussa CGI:n päävalmentajana toiminut Raija Harle lomautettiin, mikä antoi meille oivan tilaisuuden puolin ja toisin kokeilla yhteistyötä. Parissa päivässä tuli ilmi, että homma todellakin rokkaa! Raija lähti rakentamaan Taskmillin koulutustarjoamaa verkkoon satanen lasissa. Kuvioihin astui myös kumppaniksemme ja kouluttajaksemme Vaasan vahvistus, Andreas Björk rautaisella etäfasilitoinnin osaamisellaan. Digital Automation -guru Jussi Lattu laajensi koulutuksiamme myös teknisemmälle puolelle. Ennen kesälomaa Raijakin sitten kertoi, että oli päättänyt tulla jäädäkseen!

Ketteryyden ihmemaa

Toukokuussa muutimme uusiin isompiin tiloihin Wonderland Workiin ja huomasimme, että tilat olivat siitä huolimatta nopeasti jäämässä meille liian pieneksi kasvavan päälukumme vuoksi. Wonderland järjesti meille välittömästi isommat työtilat ja kesäloman jälkeen tiimissämme aloitti tuoteomistajuuden ammattilainen, tehopakkaus Elina Jokinen sekä ketteryyden talonmiehenä tunnettu ja Accenturella 16-vuotisen uran tehnyt Lasse Jaloluoma. Lassen käsissä alkoi muodostua lisää hienoja uusia konsepteja ja mm. tarjouksemme nousivat uudelle tasolle. Toimistovelhoksi palkkasimme loppuvuodesta tarmokkaan restonomiopiskelija Vera Viljaniemen.

Kiitos 2020

Pääsimme tekemään vuonna 2020 merkityksellisiä asioita useille hienoille asiakkaillemme, kuten Savoa Partners, POP Pankki, Osuuspankki, Työterveyslaitos ja Luoto Company – useita koulutusasiakkaitamme unohtamatta. Olemme auttaneet asiakkaitamme muuttuvassa tilanteessa, sorvanneet heille uusia toimintamalleja ja vieneet heidän kriittisimmät hankkeensa ketterästi maaliin. Olemme valmentaneet ja kouluttaneet heitä ja tehneet yhdessä täysin uusia aluevaltauksia.

Näin ollen uskallankin sanoa, että kiitos vuosi 2020! Et ole kohdellut meitä silkkihansikkain, mutta olet antanut meille mahdollisuuden hyödyntää sitä, minkä parhaiten osaamme! Jos haluat, että yrityksesi oppii reagoimaan muutokseen tai mikäli haluat olla mukana rakentamassa ketteryyden ja järkevän tekemisen ykkösyritystä, ole minuun yhteydessä! 💜

Tarvitsetko apua muutoksessa?

Haluatko auttaa muutoksessa?

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen