Hyppää sisältöön

Tradenomien ketteryysvalmennus sai huippusuosion

Työtapojen järkevöittämiselle on kasvava tarve

Tradenomit on yli 30 000 jäsenen yhteisö, joka edistää jäsentensä uralla menestymistä ja kehittymistä sekä vaikuttaa paremman työelämän puolesta. Liitto tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden kehittää osaamistaan laaja-alaisesti sekä verkostoitua eri alan osaajien kanssa. Konkreettisten ratkaisujen lisäksi, Tradenomit haluavat koulutuksissa nostaa esille aiheita, jotka herättävät keskustelua ja kannustavat miettimään asioita uudella tavalla.
Yksi kuluneen vuoden kantavista teemoista on ollut hyvinvointi, itsensä johtaminen, ketterä kehittäminen ja etätyöskentely.

”Kun on siirrytty toimiston tietystä rytmistä kotiin, on oman työn hallinta ja sen organisointi siirtynyt vahvemmin jokaisen omalle vastuulle. Tarve viisaille työtavoille on kasvanut entisestään ja tähän tarpeeseen lähdettiin yhdessä Taskmillin kanssa räätälöimään yksilöityä koulutusta”, kertoo Tradenomien kehityspäällikkö Jori Karjalainen.

Sisältö räätälöitiin Tradenomien tarpeiden mukaisesti

Tradenomeille lähdettiin yhdessä rakentamaan heidän tarvettaan parhaiten palveleva ratkaisu, joka koostui Taskmillin Ketteryyden ABC ja Henkilökohtainen ketteryys -koulutuksista. Koulutuksissa esiteltiin teorian, ryhmätöiden ja pelien avulla ketterä kehittämisen arvot ja periaatteet sekä tuotiin esille konkreettisia menetelmiä ja käytännön vinkkejä sovellettavaksi jokaiseen arkeen, niin töissä kuin vapaa-ajalla.

”Aloin tarkastelemaan työntekoani eri näkökulmasta, mielenkiintoinen koulutus!”

Osallistujan palaute

Taskmillin kanssa useampi palanen loksahti kohdalleen Jori Karjalainen muistelee: ”Päätökseemme tehdä yhteistyötä Taskmillin kanssa ei vaikuttanut vain yksi asia, vaan kokonaisuus. Kysyntä ja palvelu kohtasivat, hinta oli kilpailukykyinen ja yhteydenpito toimi. Ei ollut yhtään haasteita ja niin se pitää ollakin.”

Aktiivinen osallistuminen on vähintään puolet koulutuksen tuomasta arvosta

Etukäteen oli tiedossa, että Taskmillin koulutukset tulevat ajankohtaisuuden takia herättämään paljon kiinnostusta sekä keskustelua, mutta todellisuus ylitti odotukset. ”Saimme tosi paljon ilmoittautumista koulutuksiin, mikä on huomionarvoista koska kilpailevaa tarjontaa on tosi paljon. Huomasi että aihe on kiinnostava”, Jori toteaa.

Myös osallistujien aktiivinen osallistuminen oli poikkeuksellista. Osallistujia ei ole aina helppo aktivoida (varsinkaan etänä) ja useasti moni ammattikouluttajakin päätyy kouluttamaan luentomaisesti, ilman aktiivista vuorovaikutusta, jolloin iso osa koulutuksen hyödystä jää toteutumatta. Toista oli Taskmillin koulutuksessa kertoo Jori Karjalainen: ”Osallistujat osallistuivat poikkeuksellisen paljon, chatti lauloi, jaettiin lukuvinkkejä, verkostoiduttiin, keskusteltiin aiheesta ja jaettiin kokemuksia miten omalla työpaikalla toimitaan.”

Taskmillin kouluttajan Raija Harlen vankka osaamisen ja esitystapa keräsi laajasti positiivista palautetta: ”Raijan preesens oli välitön ja läsnäoleva. Helposti lähestyttävä, mikä aktivoi ja helpotti osallistujaa vuorovaikutukseen. Nämä koulutukset olivat selkeästi keskustelevuudeltaan kärkipäätä. Se on ihan erinomaista, sillä se on aikakin 50 % siitä arvosta mitä osallistuja saa koulutuksesta”, Jori Karjalainen toteaa.

”Raijalle suuri kiitos tästä koulutuksesta! Usein koulutukset ovat vain paljon puhetta, mutta tästä sai eväitä myös käytäntöön. Näitä lisää! :)”

OSALLISTUJAN PALAUTE

Konkreettisia vinkkejä arkeen

Osallistujien kommenteista päätellen ketterät menetelmät otettiin erittäin hyvin vastaan ja niistä koettiin olevan konkreettista hyötyä sekä oman että organisaation toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen jälkeen tehdystä palautekyselystä käy ilmi että 90,3 % vastaajista suosittelee koulutusta kollegalleen ja 96,8 % prosenttia vastanneista antoi koulutuksesta arvosanan 4 tai 5 (asteikko 1–5).

”Aion pitää tiimilleni esityksen ketteryydestä ja toivon että se inspiroi meitä kaikkia ottamaan uudet toimintamallit ja uuden ajattelutavan käyttöön.”

Osallistujan palaute

Palautteesta nousi myös esille into jakaa opittua tietoa sekä vahva tahtotila lähteä viemään muutosta eteenpäin omassa organisaatiossaan. Tämän myös Jori Karjalainen vahvistaa omalta osaltaan: ”Me (Tradenomit) olemme alkaneet katsoa uudella tavalla myös meidän omaa työkulttuuria, prosesseja ja tapojamme tehdä asioita. Ilahduttavaa on, että meillä on keskusteltu näistä asioista työyhteisön sisällä ja uskon että kun jotkut lähtevät miettimään omaa tekemistä uusiksi, niin siitä seuraa lumipalloefekti johon muu organisaatio, huomatessaan hyödyt, haluavat liittyä mukaan.”

Lisätietoja

Tradenomit

Jori Karjalainen, kehityspäällikkö
jori.karjalainen@tradenomi.fi
https://tradenomi.fi

Taskmill

Raija Harle, Agile Leadership Consultant
raija.harle@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen