Hyppää sisältöön

Ketterä B2B myynti ja miksi se on tärkeätä?

Jaa somessa:

B2B myynti tuntuu olevan murroksessa. Asiakkaat ovat erittäin valveutuneita ja heidän huomiostaan kilpailevia tahoja on entistä enemmän. Erottautuminen on nykyisen informaatiotulvan keskellä vaikeata ja jotta se on lainkaan mahdollista, pitää meidän onnistua tarjoamaan asiakkaille oikeaan aikaan, oikeaa ratkaisua joka auttaa olemassa olevaan haasteeseen – helppoa eikö?

Me olemme lähteneet ratkaisemaan tätä haastetta ketterien menetelmien avulla.

Kun vauhti kasvaa – B2B myynti kärsii

Kun homma toimii on fiilis korkealla ja kaikki tuntuu osuvan kohdilleen, mutta mitä tapahtuu kun vastaan ilmestyy mutkia ja haasteita? Jos kalenterit ammottavat tyhjyyttään, tarjoukset kuivuvat kasaan ja toteuma vs. tavoite -mittarin välinen kuilu kasvaa ihmistä suuremmaksi, alkavat paineet kasaantua.

Ratkaisemme tämän useasti vääntämällä lisää kaasua. Tykitämme soittoja mahdollisimman monelle asiakkaalle tuntematta taustoja ja teemme tarjouksia jokaisen paikan tullen. Ja kiireessä unohdamme seurata tarjouksia. Viemme aktiivisesti MEIDÄN viestiämme eteenpäin, mutta unohdamme kysyä mitä asiakkaalle kuuluu.

Aktiivisuus on avain onneen, mutta jos sitä tehdään laadun kustannuksella on lopputulos useasti huono.

Miten ketterät menetelmät voivat auttaa?

Ketterän tekemisen ytimessä on läpinäkyvyys, työn tarkastelu ja nopea sopeutuminen muutoksiin. Tavoitteena on iteratiivisen toiminnan avulla tuottaa nopeasti arvoa asiakkaalle ja luoda tekemisen kulttuuri, joka tukee jatkuvaa oppimista sekä kehittymistä.  

Tiukan paikan tullen kannattaa kiihdyttämisen sijaan ensiksi pysähtyä ja miettiä minkälaiset arvot ja tekemisen rutiinit teillä ohjaavat tekemistä ja miten ne muuttuvat, kun paine nousee. Kannattaisiko asioita nyt tehdä eri tavalla kuin ennen?

Lähde liikkeelle laittamalla asiakas keskiöön. Peilaa omia tavoitteita asiakkaan näkökulmasta ja pilko tekeminen pienemmiksi, helpommin toteutettaviksi kokonaisuuksiksi. Työskentele sprinteissä ja hyödynnä osallistavan myynnin tekniikoita. Arvioi tulokset ja valjasta kokemuksista saatavat opit nopeasti käyttöön.

Näin onnistumiset ruokkivat toisiaan ja askel askeleelta vauhti kiihtyy samalla kun tekemisen laatu ja asiakkaalle tuotettava arvoa kasvaa. Lopputuloksena saadaan aikaiseksi tekemisen kulttuuri joka kestää myös vastatuulessa ja tulokset seuraavat takuuvarmasti perässä!

Haluatko kuulla lisää myynnin ketteröittämisestä?

Me olemme ketterän kehittämisen menetelmiin erikoistunut asiantuntijatalo, joka on ensimmäisenä Suomessa tuomassa ketteryyttä osaksi B2B myynti- ja asiakkuudenhallinta-organisaatioiden toimintaa.

Jos tämä aihe resonoi ja haluat kuulla miten ketterät menetelmät voivat auttaa sinua tehostamaan toimintaa ja kasvattamaan myyntiä niin ota yhteyttä jo tänään – autamme mielellämme.

Lue lisää Taskmillin Ketterä Myynti® -mallista.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen