Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 tärkein taito työelämässä on itsensä johtaminen

Jaa somessa:

Nykypäivän työelämä sisältää paljon ihmisten jaksamista kuormittavia ja keskittymiskykyä heikentäviä elementtejä. Tavoitettavissa pitäisi olla koko ajan ja viestejä kilahtelee eri kanaviin jatkuvalla syötöllä. Reagoida tulisi mieluiten heti. Useita projekteja on käynnissä päällekkäin. Päivät kuluvat palavereissa ja samalla ehkä multitaskataan toisessa chatissa toista kiireellistä asiaa. Kuulostaako tutulta?

TTL:n tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen kokeekin jonkin asteista työuupumusta. Koko EU:n tasolla vastaava luku on 22%. Luku tuntuu kovin suurelta. Mitä asialle voisi tehdä? TTL listaa työuupumuksen syiksi muun muassa työn epäselvät tavoitteet, liiallisen työmäärän ja jatkuvan kiireen tunteen sekä työn jatkuvan keskeytymisen. 

Pystyisikö oman itsensä paremmalla johtamisella vaikuttamaan työhyvinvointiin? 

Itsensä johtamiseksi kutsutaan esimerkiksi suunnitelmallisuutta, tavoitteiden asettamista ja niiden priorisointia, päätöksien tekemistä siitä mitä tavoitteiden saavuttamiseksi tehdään, ja vastuun ottamista tarvittavien tehtävien suorittamisesta loppuun (thecompleteleader.org).

Etätyö ja itsensä johtaminen

Yli vuoden jatkunut etätyösuositus ja laaja etätyöskentely ovat entisestään korostaneet hyvien itsensä johtamisen taitojen merkitystä sekä työelämässä, että opiskelumaailmassa. Tutkimusten mukaan etätyöskentelystä parhaiten suoriutuvat kokeneet asiantuntijat, joilla on kyky johtaa itseään ja omaa työtään. Esimerkiksi etäopiskelijoiden on taas uutisoitu kokevan apatiaa ja motivaation puutetta pitkään jatkuneessa etäopiskelussa, ja yhdeksi syyksi on arveltu nimenomaan kokemuksen puutetta itsensä johtamisessa.

Itsensä johtamisen periaatteissa toistuvat ketteristä menetelmistä (esim. Scrum ja Kanban) tutut teemat kuten suunnitelman ja tavoitteiden laatiminen, töiden palastelu helpommin käsiteltäviksi ja viimeisteltäviksi kokonaisuuksiksi, sekä kaiken työn tekeminen näkyväksi. Ja tietysti työn alla olevien tehtävien määrän rajoittaminen – eli keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan.

Henkilökohtainen ketteryys

Koska ketterät menetelmät sopivat mielestämme itsensä johtamiseen kuin nenä päähän, Taskmillin koulutustarjonta on tänä vuonna täydentynyt uudella henkilökohtaisen ketteryyden koulutuksella. Koulutuksessa opastetaan kuinka ketteriä menetelmiä voi hyödyntää omaan työn organisoinnissa: autamme sinua oppimaan priorisointia ja fokusointia – oman elämän hallintaa.

Vaikka itsensä johtaminen ja henkilökohtainen ketteryys saattavat kuulostaa yksilön henkilökohtaisilta asioilta, näihin teemoihin kannattaa ehdottomasti panostaa työyhteisöissä myös koko organisaation tasolla. Taitavasti itseään johtava työntekijä kokee todennäköisemmin työnsä merkitykselliseksi ja on tehokas ja motivoitunut.

Jos sinä tai organisaatiosi haluatte saada parhaat opit kuinka ketterien menetelmien käyttäminen itsensä johtamisessa auttaa samaan työpäivistä parhaat tehot irti, ilmoittautukaa mukaan Taskmillin henkilökohtaisen ketteryyden kurssille tästä. Itse kurssin käyneenä suosittelen tätä aidosti ja erittäin lämpimästi ihan kaikille ihmisille. Oletpa sitten opiskelija, yritysjohtaja, asiantuntija, rakennusmies tai vaikkapa opettaja, saat varmasti uusia näkökulmia ja puhtia päiviisi.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen