Hyppää sisältöön

Pk-yritysten digitaalisen transformaation vauhdittajat

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu muodostavat kansainvälisesti laadukkaan, kokeilevan ja energisen korkeakouluyhteisön. DigiUP on näiden korkeakoulujen yhteishanke, joka perustettiin auttamaan pk-yrityksiä digitaalisessa transformaatiossa. Hankkeessa kehitetään työkaluja ja menetelmiä, joiden avulla yritykset pystyvät yhdistämään digitaalisen kehittämisen ja digitalisaatiolle asetetut tavoitteet osaksi koko yrityksen strategiaa sekä pitkän tähtäimen strategisia tavoitteita.

Korkeakouluyhteisö valitsi Taskmillin tukemaan digiUP-pilotin käynnistämistä sekä suunnittelemaan ja fasilitoimaan työpajasarjan asiakasyrityksille. Työpajojen tarkoituksena oli löytää strateginen muutoskohde, mittarit muutoksen onnistumisen mittaamiseen sekä tiekartta muutoksen jalkauttamiseen. Samalla Taskmillin asiantuntijat loivat työpajakäyttöön työvälineet ja kouluttivat hankkeen oman henkilökunnan fasilitoimaan työpajakokonaisuutta jatkoa silmällä pitäen.

Ennen työpajojen käynnistymistä hanke kartoitti yritysten nykytilan digikyselyn ja sen perusteella tapahtuvan analyysin avulla.

”Työpajat toteutimme kahdessa osassa täysin etänä ja virtuaalivalkotauluja hyödyntäen. Ensimmäisessä työpajassa kartoitimme asiakasyrityksen kanssa heidän nykyisen tuotantoprosessin sekä alueet, joissa digitalisaatio voisi heitä auttaa”, Taskmillin asiantuntija Raija Harle kuvaa työpajatyöskentelyn ensimmäistä vaihetta. 

”Lisäksi määritimme yhdessä mahdollisia mittareita digitalisaation tuoman hyödyn mittaamiseksi.”

Ensimmäisen työpajan jälkeen asiakasyrityksen henkilökunta sai kotitehtäväksi jatkaa mittareiden mietintää sekä mitä osa-alueita omassa työssä olisi mahdollista automatisoida.

”Seuraavassa työpajassa asiakasyritys valitsi ensimmäisen kehityskohteen ja teimme digitaaliselle työkalulle vaatimusmäärittelyn. Yritys sai näin kysymyspatteriston, jota he voivat käyttää toimittajaehdokkaiden haastatteluissa”, Taskmillin Mikko Piiroinen kuvaa. 

”Digitaalisen työkalun käyttöönottoon liittyvästä projektista laadimme yhdessä roadmap-suunnitelman, jotta yrityksellä on valmiina seuraavat askelmerkit, joilla viedä muutos maaliin”, Piiroinen jatkaa.

Työpajojen jälkeen korkeakouluyhteisön asiantuntijat auttoivat vielä asiakasyritystä löytämään sopivia toimittajaehdokkaita.

“Mikko ja Raija ovat erinomainen osaava parivaljakko, joiden kanssa on ylen miellyttävää tehdä töitä. Sen lisäksi, että he hoitivat varsinaiset työpajat loistavasti, he ovat koko ajan ottaneet meidät mukaan sekä kehittämiseen että oppimiseen ja ovat luoneet meille työkalut tulevaa varten. Yrityksestänne huokuu ammattitaidon lisäksi välittäminen, työtä kaihtamattomuus ja positiivisuus! Myös asiakkaamme oli iloinen siitä miten paljon he saivat työpajakokonaisuudesta irti”, LAB:n hankkeen vetäjä Sariseelia Sore hehkuttaa.

LAB ja LUT tarjoavat Päijät-Hämeen alueen yrityksille upeita mahdollisuuksia digitalisaation saralla ja näitä todella kannattaa hyödyntää. Voit lukea digiUP-hankkeesta lisää täältä.

Lisätietoja

LAB-ammattikorkeakoulu

Sariseelia Sore, Senior Lecturer & Coordinator of Education
sariseelia.sore@lab.fi
https://lab.fi/fi/projekti/digiUP

Taskmill

Elina Kervinen, Agile Leadership Consultant & CEO
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen