Hyppää sisältöön

Landis+Gyr yhteistyöhön Taskmillin kanssa – missiona energian parempi hallinta ketterän tuotekehityksen avulla

Maailmanluokan tuotekehitystään Landis+Gyr halusi tehostaa skaalaamalla ketteriä menetelmiä SAFe-viitekehyksen avulla. Jotta ensimmäinen SAFe-juna saataisiin tehokkaasti ja hallitusti käyntiin, Landis+Gyr pyysi apua Taskmilliltä.

Landis+Gyrillä on yhteinen visio verkkoyhtiöiden ja loppukäyttäjien kanssa: hallita energiaa entistä paremmin. Verkkoyhtiöille tämä tarkoittaa toimintojen tehostamista, kustannussäästöjä ja parempaa asiakaspalvelua. Kuluttajien kannalta tärkeää on energiatehokkuus, säästöt energialaskussa ja oman kulutuksen tehokkaampi hallinta. 

Taskmillin asiantuntija Raija Harle järjesti ensitöikseen asiakkaan henkilökunnalle räätälöidyn valmennuksen, joka kulki nimellä “Secrets of PI Planning for the participants”. Tässä valmennuksessa käytiin läpi sitä miten osallistujien tuli valmistautua PI Planningiin, mitä PI Planningissä tapahtuu ja mitkä ovat tapahtuman tavoitteet. 

Landis+Gyrin ensimmäinen PI Planning

Ensimmäisen PI Planningin suunnittelu, valmistelu ja fasilitointi tapahtui 11 tiimin SAFe-junalle täysin etänä. Taskmillin asiantuntija toimi ensimmäisessä PI Planningissä myös Release Train Engineerin roolissa. Työkaluina etänä toteutettuun tapahtumaan toimivat Landis+Gyrin Teams, Teamsin breakout roomit sekä Storm Board, jota käytettiin visualisoimaan jokaisen tiimin omaa suunnitelmaa sekä Program Boardia riippuvuuksineen.

PI Planningiin osallistui yhteensä 11 tiimiä Suomesta, Intiasta, Romaniasta ja Tsekeistä. Kun PI Planning oli saatu pakettiin, ja oli loppupuheenvuoron aika, niin yhden tiimin jäsen kommentoi “Don’t cry Raija.” Taskmillin Raija oli herkistynyt syystäkin, sillä hänen mieltänsä lämmitti erityisesti se miten ennakkoluulottamasti ja tarmolla tiimit heittäytyivät tekemään täysin uudella tavalla suunnittelua. Tiimeiltä tulikin erinomaista palautetta siitä, miten uudenlainen tekeminen auttaa riskien ja ongelmien hallinnassa. Tiimit kokivat myös pääsevänsä osallistumaan päätöksentekoon enemmän uusien työskentelytapojen myötä. 

“Ensimmäinen PI Planning oli menestys sekä tapahtumana että myös suunnittelun onnistumisen suhteen. Pääsimme 80-100 prosenttisen toteuman alueelle siitä mitä ennustimmekin. Olemme sitä mieltä, että työskentely on nyt tehokkaampaa ja tuottavampaa uusien menetelmien myötä”, Landis+Gyrin Head of EMEA SW R&D Petri Marttinen kiittelee.

Taskmill tukee Landis+Gyriä RTE:n roolissa vielä sen aikaa, että yrityksen omat ihmiset ovat valmiita ottamaan junan kuskin hatun haltuunsa. 

Alan johtavien tuotteiden ja ratkaisujen avulla Landis+Gyrin missio on luoda yhdessä älykkäämpi verkko, josta on hyötyä meille kaikille.

Lisätietoja

Landis+Gyr

Petri Marttinen, Head of EMEA SW R&D
petri.marttinen@landisgyr.com

Taskmill

Raija Harle, Agile Leadership Consultant

raija.harle@taskmill.fi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Myynti ja asiakaskokemus

  Iiro Piippo

  +358 50 339 77 05

  Buukkaa tapaaminen

  Konsultointi

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen