Hyppää sisältöön

Istekin matka kohti yhä ketterämpää arkea

Terveyden ja hyvinvoinnin informaatio- ja teknologiapalveluihin keskittyvä Istekki on kasvava ja kehittyvä organisaatio, jonka ytimessä ovat sen yli 900 asiantuntijaa. Alansa kärjessä Istekki kehittää hyvinvointipalveluja huomisen työelämään. Erityisesti tietojohtamisen ratkaisujen kehittäminen ja integraatiopalvelut ovat kasvaneet voimakkaasti, ja niinpä Istekkikin panostaa yhä ketterämpiin menetelmiin.

Räätälöity valmennus oli Istekille sopiva ratkaisu

Istekillä ei suinkaan lähdetty nollasta liikkeelle: käytössä oli jo oma malli kehittämiselle. Tähän kaivattiin kuitenkin lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkuutta, jotta ketterä tekeminen saataisiin yhä tiiviimmin osaksi jokapäiväistä tekemistä. Koulutuksilla haluttiin myös oppia pilkkomaan tehtäviä tehokkaammin valmistuviin osiin ja näin nopeuttamaan tehtävien läpivientiä.

Taskmillin kouluttajat räätälöivät Istekin tarpeita palvelevan modulaarisen koulutuksen ketteriin menetelmiin. Koulutusten tavoitteena oli antaa avainhenkilöille eväät toimia sekä Product Ownerin että Scrum Masterin rooleissa. Koulutuksissa käytettiin osallistavia metodeja, jotta opit on helppo viedä käytäntöön. “Moduulien ansiosta koulutukseen on helppo irrottautua ja siitä saa juuri sopivasti irti, että ehtii kokeilla uusia ideoita omassa työssään ennen seuraavaa moduulia! Lisäksi koulutuksessa jätetään aina tilaa keskusteluille ja oman organisaation tilanteen peilaamiselle – tämähän on kaiken A ja O, jotta ketterät menetelmät omaksutaan”, kouluttajamme Maija Särkijärvi kertoo.

Tehokkuutta ketteriin menetelmiin yksi moduuli kerrallaan

Jotta Istekin avainhenkilöt todellakin saivat koulutuksista kaiken irti, asiantuntijamme järjestivät ensin yhteisen moduulin, jossa perehdyttiin ketteryyden perusteisiin. Tämän jälkeen järjestettiin erilliset koulutussarjat Product Owner ja Scrum Master -rooleihin. Moduulit myös suunniteltiin Istekin asiantuntijoiden kanssa, ja lopuksi koulutuksista saatu palaute purettiin yhteisessä tilaisuudessa, jotta palaute ja kehitysehdotukset saatiin kirkastettua. “Kivasti rakennettu koulutuspäivä, mukavat ja asiansa osaavat kouluttajat. Lopussa ollut Scrum-simulaatio oli hyvä ja pisti harmaita aivosoluja liikkeelle”, eräs osallistuja kommentoi. Myös koulutusten rakenteeseen oltiin tyytyväisiä: “Hyvä ytimekäs koulutussetti. Oli todella hyvä, että huomioitte tauot, koska monesti ne unohtuvat. Tauot auttoivat pysymään virkeänä koko iltapäivän.”

Koulutuskokonaisuuden ansiosta Istekillä on nyt yhä paremmat eväät ketterään tekemiseen, ja omat asiantuntijat voivat lähteä kehittämään toimintatapoja läpinäkyvämmiksi ja tehokkaammiksi, sekä jalkauttamaan ketteryyden organisaatiossa. 

Lisätietoja

Istekki

Jyrki Tirkkonen, Business Manager
jyrki.tirkkonen@istekki.fi
www.istekki.fi

Taskmill

Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen