Hyppää sisältöön

Ilkan johtoryhmä suuntasi ketterälle muutospolulle Taskmillin tukemana

Taskmill ja Ilkka aloittivat yhteistyön vuoden 2022 alussa, kun Ilkan johtoryhmä halusi selvittää, millaisia hyötyjä organisaation läpi menevästä ketteryydestä voisi heille olla. Keskeisenä tavoitteena olivat reagointikyvyn parantaminen alati muuttuvassa toimintaympäristössä sekä asiakastarpeen entistä suurempi sisällyttäminen osaksi toimintaa. Ketterät menetelmät nähtiin johtoryhmässä myös mahdollisuutena nivoa eri liiketoimintojen toimintatapoja yhtenäisemmäksi ja luoda konsernille Yksi Ilkka -kulttuuri.

Konsernin PMO-päällikkö Mervi Sirén kertoo: “Tiedostimme, että edessä on pitkä ja olemassa olevia ajatusmallejamme haastava oppimismatka, joten halusimme matkalle mukaan ennen kaikkea rohkean ja suorasanaisen kumppanin. Taskmill on osannut tukea sekä ohjata matkaamme riittävällä ponnekkuudella ja vahvalla asiantuntijuudellaan. Yhteistyö on ollut alusta alkaen helppoa ja luottamus Taskmillin kanssa syntyi nopeasti.”

Ilkan toive oli, että Ketterän muutospolun aikana päästäisiin pelkän teorian sijaan konkretiaan mahdollisimman pian. Työpajojen sisältöä muokattiin ketterästi matkan aikana johtoryhmän tarpeiden mukaan, jotta kokonaisuus vastaisi mahdollisimman hyvin tarpeisiin. Jokaisen työpajan myötä johtoryhmä sai uusia menetelmiä omaan työkalupakkiin niin johtoryhmätyöskentelyn kuin liiketoiminnan johtamisen saralla.

Ilkan Ketterä muutospolku -ohjelma käynnistettiin johdon valmennuksella ketterien menetelmien arvoista, periaatteista ja hyödyistä. Tämän jälkeen Taskmillin johdon konsultit Virpi Repo ja Elina Kervinen fasilitoivat johtoryhmälle retrospektiivin, jossa peilattiin konsernin nykyistä tilannetta sekä poimittiin kehitysaihioita eri osa-alueilta muutoksen valmistelua varten. 

Johtoryhmä kirkasti Taskmillin asiantuntijoiden avulla ketterän muutoksen tavoitteet sekä loi alustavan työjonon ketterälle muutokselle. Taskmillin tukemana johtoryhmä purki työjonossa olevia asioita myös konkreettisiksi tehtäviksi. Osa asioista vietiin ratkottavaksi visio- ja strategiatasolle asti ja osa kategorisoitiin nopeasti tavoitettaviksi pikavoitoiksi.

Muutospolun aikana johtoryhmä teki myös muutaman yritysvierailun, jossa haluttiin konkreettisesti nähdä ja kuulla, miten ketteriä menetelmiä hyödynnetään onnistuneesti muissa yrityksissä läpi organisaation.

Henkilöstöjohtaja Annika Tuovinen kuvailee, että ketterän kehittämisen päämäärinä nähtiin erityisesti se, että maailman muuttuessa yhä nopeammin, pitää meilläkin olla kykyä ennakoida ja reagoida nopeasti. Myöskään turha hierarkia ei saa hidastaa päätöksentekoa. Kun henkilöstö voi päättää enemmän, lisää se työn mielekkyyttä ja luo tuottavuutta. Matka on alussa, mutta hienon lähtölaukaisun saimme tälle yhteiselle tekemiselle ja uudelle ajattelutavalle.

Ilkan johtoryhmä keskittyy seuraavaksi kirkastamaan konsernin visiota sekä strategiaa, jolle on luotu hyvää pohjaa Taskmillin käynnistämän ketterän muutospolun avulla.

“On ollut ilo työskennellä Ilkan aktiivisen johtoryhmän kanssa. On palkitsevaa nähdä, kun ylimmän johdon tasolla ollaan sitoutuneita muutokseen, eikä muutosta tarvitse käynnistellä vain ruohonjuuritasolla. Keskustelut työpajoissamme olivat todella hedelmällisiä”, Taskmillin toimitusjohtaja ja johdon konsultti Elina Kervinen kiittelee.

Lisätietoja

Ilkka

Mervi Sirén, PMO Manager
mervi.siren@ilkka.com
https://ilkka-yhtyma.fi/

Ilkka Oyj on mediakonserni, joka tuottaa painetun median, digitaalisten palveluiden sekä markkinointi- ja viestintäpalvelujen ratkaisuja kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Konsernin kasvu pohjautuu sekä orgaaniselle että epäorgaaniselle kasvulle. Viime vuosina Ilkka on ostanut useita yrityksiä, joiden toimialat vaihtelevat digimarkkinoinnista ohjelmistokehitykseen. Konsernin palveluista vastaa noin 500 median, markkinoinnin ja teknologian osaajaa.

Taskmill

Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Taskmill Oy on asiantuntijoiden perustama yritys, joka muuttaa organisaatioiden toimintaa ketterämmäksi, tehokkaammaksi ja järkevämmäksi siten, että ihmiset myös viihtyvät paremmin työssään. Taskmill vie ketteriä menetelmiä täysin uusille toimialoille ja auttaa liiketoiminnan transformaatiossa aina johtoryhmästä tiimitasoon. Taskmillin asiantuntijat eivät neuvo yläpilvestä, vaan suunnittelevat kanssasi todellisia tekoja, niin että muutos oikeasti tuntuu ja näkyy ihmisten arjessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen