Hyppää sisältöön

Ammattitaitoinen RTE Metsäkeskuksen kehitysjunassa

Suomen metsäkeskus käyttää sovelluskehityksessään SAFe®-viitekehykseen pohjautuvaa toimintamallia. Tavoitteena on uudistaa kaikki Metsäkeskuksen keskeiset tietojärjestelmät vuosien 2019-2024 välillä. Taskmill on tukenut Metsäkeskusta intensiivisen työn keskellä tarjoamalla ammattitaitoisen RTE:n ohjaamaan kehitysjunan toimintaa.

Taskmillin Virpi Repo on toiminut RTE:nä (Release Train Engineer) ja fasilitoinut kehitysjunan (Agile Release Train) kokoontumiset viikottaisista kokoontumisista PI planningeihin. Lisäksi hän on tukenut tiimejä osallistumalla tiimitason kokoontumisiin ja antamalla lukuisia hyviä neuvoja sekä junassa pitkään toimineille että monille kokonaan uusille tiimeille. Arkipäivän työn rinnalla junan toimintaa on kehitetty hiomalla Metsäkeskuksen toimintamallin yksityiskohtia Revon ammattitaidon ja tinkimättömän asenteen avulla. Virpi on ideoinut Metsäkeskukselle useita hyviä koulutuksia ja kouluttanut uusia henkilöitä ja tiimejä toimimaan kehitysjunan eri rooleissa.

“Sovellustoimittajamme ovat kehuneet toimintamalliamme, jonka avulla tietojärjestelmäprojektimme ovat edenneet hallitusti ja läpinäkyvästi. Virpin työ on ollut meille korvaamatonta, sillä Metsäkeskuksessa on ollut kevään aikana käynnissä useita uusien tietojärjestelmien kilpailutuksia, joiden rinnalla RTE:n työn hoitaminen ei olisi onnistunut”, kiittelee Metsäkeskuksen kehityspäällikkö Henna Etula, joka palaa takaisin RTE:n tehtävään. Sovelluskoordinaattori Eeva Mäenpää on mukana Metsäkeskuksen sovelluskehityksen toimintamallin kehittämisessä ja toimii Metsäkeskuksen Jiran vastuuhenkilönä. Hän on erittäin tyytyväinen Revon työhön. “Virpistä on ollut meille huomattavaa apua toimintamallin dokumentoinnissa, jossa kokonaisuus on kirjattu kattavasti tukemaan kehitysjunassa toimimista. Lisäksi olen saanut Virpiltä erityisen hyviä vinkkejä siitä, kuinka Atlassianin Jiraa voi hyödyntää SAFe®-viitekehyksen soveltamisen tukena.”

“Metsäkeskuksen kehitysjunan RTE:nä toimiminen on ollut mahtava kokemus. Porukka haluaa oppia ja on valmis ottamaan vinkkejä vastaan. On hienoa nähdä, kuinka kehitysjunaan tulevat uudet tiimit pääsevät nopeasti kärryille kehitysjunassa toimimisesta, käytössä olevan kattavan toimintamallin sekä kohdennettujen koulutusten ansiosta”, kertoo RTE:nä ja SAFe coachina toiminut Virpi Repo

Lisätietoja

Metsäkeskus

Henna Etula, kehityspäällikkö
henna.etula@metsakeskus.fi
https://www.metsakeskus.fi/fi

Taskmill

Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen