Hyppää sisältöön

PMO:sta supervoima: näin todistat lisäarvosi organisaatiossasi

Jaa somessa:

Mikä on organisaatiosi supervoima? Se voima, joka pitää pyörät pyörimässä, kokonaisuuden kasassa ja suunnan kohti strategisia tavoitteita. Onko PMO.si (Project Management Office) se salainen ase, joka varmistaa, että kaikki sujuu kuin rasvattu ja projektit etenevät suunnitellusti maaliin?

PMO:n rooli vaihtelee organisaatiosta ja sen tarpeista riippuen, mutta sen tärkein tehtävä on varmistaa, että projektit ovat linjassa yrityksen strategisten tavoitteiden kanssa.

Ketterä PMO ei ole vain projektinhallinnan keskipiste, vaan myös muutosagentti, joka auttaa organisaatiota navigoimaan jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Se edistää organisaation ketteryyttä, innovatiivisuutta sekä kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin vaatimuksiin. PMO.n avulla organisaatio voi saavuttaa strategiset tavoitteensa tehokkaammin ja varmistaa, että projektit tuottavat todellista arvoa niin sisäisille kuin ulkoisille sidosryhmille.

Lataa opas

Lähde liikkeelle perusasioista

Jos haluat rakentaa organisaatiollesi lisäarvoa tuottavan PMO:n, kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista:

 • Auta PMO:ta ymmärtämään organisaatiosi strategiset tarpeet ja tavoitteet. Näin PMO voi auttaa priorisoimaan projekteja, jotka tukevat strategisia tavoitteita ja varmistavat pitkän aikavälin menestyksen.
 • Tarkenna PMO:n rooli ja vastuualueet. Selkeä roolitus auttaa välttämään päällekkäisyyksiä ja varmistaa, että PMO keskittyy olennaisiin tehtäviin, mikä lisää sen tehokkuutta ja vaikuttavuutta.
 • Kannusta PMO:ta jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Päivitä ja paranna PMO:n prosesseja säännöllisesti, jotta ne vastaavat organisaation muuttuvia tarpeita ja odotuksia entistäkin paremmin.
 • Auta rakentamaan vahvoja yhteistyösuhteita eri osastoihin, johtoryhmiin ja tiimeihin. Aktiivinen vuorovaikutus, luottamus ja yhteistyö auttavat PMO:ta toimimaan tehokkaammin ja tuottamaan merkittävämpää lisäarvoa koko organisaatiolle.
 • Varmista, että PMO:lla on vahva ja osaava johto, joka kykenee innostamaan eri sidosryhmiä ja ohjaamaan niitä kohti organisaation strategisia tavoitteita. Vahva johtajuus on avainasemassa PMO:n menestykselle ja sen roolin vahvistamiselle organisaatiossa.

Mutta, miten voit todistaa PMO.n tuottaman lisäarvon organisaatiossasi? Lataa laajempi opas ja sukella syvemmälle tehokkaan PMO-toiminnan saloihin!

Muista, että jokainen askel kohti tehokkaampaa PMO-toimintaa on askel kohti organisaatiosi menestystä.

Jos kaipaat apua PMO-toiminnan käynnistämisessä tai tehostamisessa, ole rohkeasti yhteydessä. Yhdessä voimme tehdä PMO:sta organisaatiosi supervoiman.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen