Hyppää sisältöön

Ketterä vaatimusmäärittely eli käyttäjätarina-tekniikka

Tulevat ajankohdat

Aika: 12:00 – 16:00
Kesto: 4 tuntia
Paikka: Google Meet / Helsingin toimisto.
Hinta: 250 € + alv 24%.


Ilmoittaudu koulutukseen

  Ajankohta:

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Haluatko saada ison kokonaisuuden valmiiksi? Kaksi vinkkiä: pilko tavoite pienimmiksi tavoitteiksi ja keskity yhden asian tekemiseen. Näin saat tekemisestä niskalenkin, ja hommat rullaamaan. Ketterissä menetelmissä myös määrittelyä tehdään pienissä paloissa. Käyttäjätarinat eli user storyt ovat hyvä tapa kommunikointiin liiketoiminnan ja IT:n välillä. Ne kirjoitetaan liiketoiminnan kielellä, ja yhteen lauseeseen on upotettu tarvittava asia, tarvitsija ja liiketoimintahyöty.

  Koulutuksen rakenne:

  • Käyttäjätarinan malli Käsittelemme käyttäjätarinan perusmallia, joka tunnetaan myös nimellä 3C (Card – Confirmation – Conversation). Opit, miten käyttäjätarinat muotoillaan selkeästi ja informatiivisesti käyttämällä tätä mallia.
  • Millainen on hyvä käyttäjätarina (INVEST-malli)? Tutustumme INVEST-malliin, joka auttaa arvioimaan käyttäjätarinoita niiden hyödyllisyyden ja arvon näkökulmasta. Käymme läpi kaikki INVEST-mallin osa-alueet ja opimme, miten ne voidaan soveltaa käytännössä.
  • Käyttäjätarinoiden pilkkominen pienemmiksi Opit, miksi ja miten käyttäjätarinoita pilkotaan pienemmiksi osiksi. Tämä auttaa paremman hahmottamisen ja suunnittelun saavuttamisessa sekä mahdollistaa nopeamman toimituksen.
  • User Story Mapping -työkalu kokonaisuuksien hahmottamiseen Käymme läpi User Story Mapping -työkalun käytön ja sen merkityksen kokonaisuuksien hahmottamisessa ja priorisoinnissa. Opit, miten voit visualisoida käyttäjätarinoita ja niiden riippuvuuksia paremman projektin suunnittelun saavuttamiseksi.

  Kenelle koulutus sopii:

  Koulutus on suunnattu ohjelmistokehityksen ammattilaisille, tuotehallinnan ja projektijohtamisen asiantuntijoille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan käyttäjätarinoiden tehokkaasta käytöstä ohjelmistoprojekteissa.

  Valmentaja: Raija Harle

  Tämä koulutus toimii myös osana Tuoteomistaja (PO) koulutusta

  Toteutamme valmennuksen Google Meetillä/Helsingin toimistollamme.
  Koulutuksen kesto on 4 tuntia

  Lisätietoja raija.harle@taskmill.fi. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse.

  Pyydä tarjous koulutuksesta organisaatiollesi

  Haluaisitko tämä koulutuksen omalle tiimillesi? Koulutusta on myös mahdollista räätälöidä juuri omalle organisaatiollesi sopivaksi. Pyydä tarjous tästä koulutuksesta!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Kouluttajat

   Jaa somessa:

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen

   Myynti ja asiakaskokemus

   Iiro Piippo

   +358 50 339 77 05

   Buukkaa tapaaminen