Hyppää sisältöön

Lego4Scrum

Tulevat ajankohdat


Pyydä tarjous koulutuksesta organisaatiollesi

Räätälöimme kurssejamme yrityksille ja eri organisaatioille. Pyydä tarjous tästä kurssista räätälöitynä juuri teidän tarpeisiinne!

Pyydä tarjous

Lego4Scrum auttaa tiimiäsi hauskalla tavalla oppimaan maailman käytetyimmän ketterän menetelmän eli Scrumin salat. Samalla opitaan tunnistamaan mikä on asiakkaalle arvokasta, ja miten nopeasti saataisiin jotain hyödyllistä ja käyttökelpoista valmiiksi.

Koulutuksen rakenne:

 • Pieni perehdytys ketteryyteen ja Scrumiin
 • Vision esittely – mitä tänään halutaan saada aikaan
 • Käyttäjätarinakartta-tekniikan avulla osallistujat tunnistavat rakennusprojektiin liittyvät käyttäjäpersoonat ja käyttäjien tarpeet. Tämän jälkeen ideoidaan, miten käyttäjän tarpeet tyydytetään ja valmistellaan alustava backlog.
 • Backlogin refinementissa täsmennetään backlogia, tarkennetaan ja arvioidaan backlogin tehtäviä.
 • Ja vihdoin päästään rakentamaan legoilla! Rakentaminen tapahtuu parinkymmenen minuutin sprinteissä. Sprintti suunnitellaan, rakennusvaihe kestää 7 minuuttia ja lopuksi pidetään katselmointi ja retrospektiivi.

Käyttäjätarinakartta eli user story mapping visualisoi helposti uuden kehitettävän kokonaisuuden, jos kokonaisuus muodostaa jonkinlaisen työnkulun tai prosessin. Tätä tekniikkaa voi hyödyntää uuden tuotteen kehittämisessä tai yksittäisen ominaisuuden suunnittelussa.

Scrum simulaatio legoilla on hyvin konkreettinen ja käytännönläheinen tapa oppia uutta. Se tuo nopeasti näkyväksi monia ketterille tiimeille tyypillisiä ongelmia. Retron ja reflektoinnin lisäksi työpajan aikana pohditaan, miten opittua voisi hyödyntää omassa tiimissä tai työyhteisössä.

retrospektiivi
Lego4Scrum työpajan retrospektiivi

Työpaja pohjautuu Alexey Krivitskyn kehittämään Lego4Scrum simulaatioon. Työpaja kuitenkin kehittyy koko ajan, ja jokainen kouluttaja tuo siihen oman mausteensa.

Kenelle koulutus sopii

Lego4Scrum auttaa tiimejä oppimaan Scrumia:

 • Liiketoimintatiimeille (kuten HR, talous, myynti, markkinointi tms)
 • Kehitystiimeille (kuten sovelluskehitystiimit tai fyysisiä tuotteita rakentavat tiimit)

Tätä koulutusta / työpajaa tarjoamme asiakaskohtaisesti, luokkahuonetoteutuksena. Voit yhdistää tähän myös syventäviä Scrum-aiheita Scrum Masterin tai Tuotemistajan koulutuspoluista

Koulutuksen kesto on yksi päivä.

Whole training was really creating interest to know more about the topic. I also started immediately thinking, how to find a way to use this information in my daily work to improve cooperation in team work.

Pyydä tarjous koulutuksesta organisaatiollesi

Haluaisitko tämä koulutuksen omalle tiimillesi? Koulutusta on myös mahdollista räätälöidä juuri omalle organisaatiollesi sopivaksi. Pyydä tarjous tästä koulutuksesta!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Jaa somessa:

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi ja asiakaskokemus

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Koulutukset ja työpajat

  Raija Harle

  +358 40 747 29 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen