Hyppää sisältöön

Terveydenhuollon ylivertaiset ketteröittäjät

Jaa somessa:

Kuvittele asiakaslähtöinen terveyskeskus, jossa asiakasta ei pallotella luukulta toiselle vaan potilas kohtaa heti hoitajan, joka hoitaa potilaan välittömästi. Tai entä jos terveyskeskus tarjoaakin palveluitaan etänä ja jatkotoimenpiteet hoitaisi sama asiantuntija kuin edelliselläkin kerralla?

Tämänkaltainen toiminta ja sen jalkauttaminen on yksi Savoa Partners Oy:n tuottamista palveluista terveyskeskuksille. Savoa Partnersin ylivertaisen toimintamallin jalkauttamisessa on otettu mallia ohjelmistokehityksestä tutuista ketterän kehityksen menetelmistä. Matkan varrella Savoa Partnersia on ollut auttamassa ketteriin menetelmiin erikoistunut Taskmill Oy.

”Olemme auttaneet Savoaa tehostamaan projektitoimintaansa ja reagoimaan nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöön suunnittelemalla ja jalkauttamalla heille sopivan ketterän kehittämisen mallin. Näimme viikoissa, että iteraatiosyklien ja agile-tiimistä tuttujen roolien soveltaminen pilottiprojektissa oli täysi napakymppi. Yhdessä konseptoimamme big room-tilaisuudet ovat olleet avainasemassa toimintamallin tehokkaassa jalkauttamisessa Savoan asiantuntijoille ja sitä kautta myös loppuasiakkaalle”, kertoo Taskmillin toimitusjohtaja Elina Kervinen.

Taskmillin avulla Savoa on ottanut käyttöön ketterät menetelmät projektinhallintaansa täysimittaisesti. Tämä pitää sisällään muun muassa itseohjautuvat tiimit, iteraatiosykleissä toimimisen, iteraatioseremonioiden käytön sekä digitaalisten työkalujen, kuten Trellon ja Confluencen, käyttöönoton. Myös perinteinen projektipäällikkörooli on muutettu tuoteomistajan ja scrummasterin muodostamaksi työpariksi. Muutos ei kuitenkaan koske pelkästään Savoan omaa työskentelymallia, vaan myös Savoan asiakkaina olevat terveyskeskukset on tuotu mukaan osaksi ketterää toimintaa erittäin onnistuneesti. Esimerkiksi asiakasprojekteissa päivä starttaa nykyään dailyllä, jota Savoan scrummaster fasilitoi.

Tämä muutos on tuonut Savoan toimintaan tehokkaan rakenteen ja yhdenmukaisuutta, jolloin jokaisen uuden hankkeen yhteydessä ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan. Lisäksi ketteriin menetelmiin siirtyminen on tuonut kykyä reagoida nopeasti muutoksiin sekä lisännyt läpinäkyvyyttä Savoan asiakkaiden suuntaan. Uuden toimintamallinsa ansiosta Savoa voi soveltaa konseptejaan entistäkin jouhevammin loppuasiakkaan erityispiirteet huomioiden.

”Koronan iskiessä meidän oli reagoitava tilanteeseen nopeasti ja mukautettava toimintamalliamme välittömästi. Onneksi meillä oli jo käytössä Taskmillin avulla luotu, erittäin toimiva ketterän tekemisen malli. Taskmill tuki meitä tässäkin tilanteessa osallistumalla Quantum Leap-konseptin palvelumuotoilemiseen koronatilanteeseen sopivaksi. He opastivat myös miten saamme kehittämisen mallia muokkaamalla konseptimme jalkautuksen tehostettua mahdollisimman nopeaksi ja tavoittamaan mahdollisimman monta terveyskeskusta samanaikaisesti”, Savoan toimitusjohtaja Risto Mäkinen kiittelee.

Lähitulevaisuudessa Savoa ja Taskmill keskittyvät poistamaan sote-aluekohtaisten projektien välisiä riippuvuuksia sekä rakentamaan projekteja tehostavaa työkalupakkia. Työsarka ei lopu kesken, koska koronan jälkeen Quantum Leap -konseptista tulee uusi normaali ja useissa kunnissa tämä on jo ymmärretty.

Savoa Partners

 Savoa Partners kehittää terveydenhuollon mallia sekä julkisella että yksityisellä sektorilla ja tuottaa mm. etävastaanottopalveluita. Yritys auttaa asiakkaitaan parantamaan terveydenhuoltopalveluiden saatavuutta, kasvattamaan niiden vaikuttavuutta, tehostamaan tuottavuutta ja parantamaan sekä asiakas- että henkilöstökokemusta. Etävastaanottoa Savoa Partners tuottaa organisaatiolle, jotka haluavat tarjota potilailleen vaivattomia ja vaikuttavia palveluita. Yhdessä asiakkaan kanssa mallinnetaan toivottu lopputulos siten, että kaikkien osapuolten, etenkin potilaan, polku olisi ketterin mahdollinen. Savoa Partnersin henkilökuntaa yhdistää vahva missio toimivasta perusterveydenhuollosta ja kokemus keinoista, joilla siihen päästään.

Taskmill

Taskmill on ketterään johtamiseen ja valmentamiseen erikoistunut konsulttitoimisto. Taskmillin asiantuntijat ovat Suomen kokeneimpia ketterien menetelmien ammattilaisia, jotka ottavat aina lähtökohdaksi työlleen asiakkaansa tarpeen ja ongelmien ratkaisun. Taskmillin ydinosaamista on toimintamallien järkeistäminen siten, että asiakkaan projektit saadaan tehokkaammin maaliin, lopputulokset ovat laadukkaampia ja työtyytyväisyys paranee. Taskmill on auttanut useita yrityksiä kehittämään ja ketteröittämään toimintamallejaan myös täysin muilla toimialoilla kuin softakehityksessä.

Lisätietoja

Savoa Partners

Risto Mäkinen, toimitusjohtaja
risto.makinen@savoapartners.fi
https://savoapartners.fi/

Taskmill

Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen

  Myynti ja asiakaskokemus

  Iiro Piippo

  +358 50 339 77 05

  Buukkaa tapaaminen