Hyppää sisältöön

Skaalautuvaa kasvua yksi ketterä askel kerrallaan

Savoa Partnersin lääkärit hoitavat terveyskeskuspotilaita etänä. Taskmill oli apuna muotoilemassa etälääkäripalvelusta skaalautuvaa.

Savoa Partners on terveyskeskusten etälääkäripalveluiden pioneeri, jonka asiantuntevat lääkärit hoitavat useiden kuntien etälääkäripalveluita. Yritys myös auttaa terveyskeskuksia kehittämään toimintatapojaan laadukkaampaan, mutta samalla tehokkaampaan suuntaan. Kaiken keskiössä on tietysti potilas, jonka parhaasta mahdollisesta hoidosta otetaan koppi – monesti myös ennaltaehkäisevästi.

Ketterä organisaatio vastaa nopeasti muutokseen

Savoa Partnersin palveluiden kysyntä kasvoi koronan myötä räjähdysmäisesti, mutta yritys myös pystyi reagoimaan muutokseen nopeasti Taskmillin heille räätälöimän ketterän kehittämisen mallin avulla (lue lisää täältä).

Etälääkäripalveluiden kasvavaan kysyntään lähdettiin vastaamaan palvelumuotoilun keinoin. Etälääkäripalvelun palvelumuotoilua varten perustettiin kehitysprojekti, jonka tavoitteena oli yhdistää paremmin kysyntä ja tarjonta, parantaa laatua ja asiakastyytyväisyyttä sekä tehdä palvelusta paremmin skaalautuvan. Lääkäreiden työtyytyväisyys oli tärkeä teema hankkeessa ja kaikki hankkeen toimenpiteet tähtäsivät tavalla tai toisella parempaan asiakastyytyväisyyteen.

“Olemme tehneet Taskmillin kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. He ovat muun muassa toteuttaneet meille oman ketterän projektinhallinnan mallin, jota käytämme asiakashankkeissamme. Meille oli luonnollinen ratkaisu ottaa Taskmillin asiantuntija vetämään hanketta ja auttamaan meitä soveltamaan palvelumuotoiluun sopivia menetelmiä ja työkaluja”, Savoa Partnersin Chief Product Owner Pia Luukkonen kertoo.

“Kuvasimme aluksi prosessipolut lääkäri- tai asiakasnäkökulmasta, jotta saimme identifioitua pullonkaulat ja toisaalta myös erityisen hyvin toimivat kohdat. Palvelun paremman työntekijä- ja asiakaskokemuksen lisäksi projektin lopputuloksia ovat myös esimerkiksi tasokkaat palvelukuvaukset, lääkäreiden ohjeistukset, videokoulutukset ja työtyytyväisyyskyselyt. Saimme todella ison kokonaisuuden kuosiin yhteisvoimin!” Luukkonen hehkuttaa.

“Uusien lääkärien rekrytointi ja perehdytys ovat työllistäviä vaiheita, joten keskityimme muun muassa poistamaan näiden alueiden pullonkaulat. Yksi lääkäri tarvitsee oikeudet moniin eri potilastietojärjestelmiin sekä perehdytyksen eri asiakkaiden toimintatapoihin. Vastasimme tähän tarpeeseen tuottamalla tasokkaat ohjeistukset, videomateriaalit ja webinaarisarjan. Otimme myös Taskmillin asiantuntijan konfiguroiman Jira-työkalun käyttöön, jolla hallinnoimme lääkärin aloittamiseen liittyviä moninaisia tehtäviä läpinäkyvästi. Laatu on kulkenut olennaisena osana palvelun muotoilua kaikissa vaiheissa”, Luukkonen kuvaa.

Lääkärin työtä voi tehdä mistä vain

“Tätä työtä voi tehdä mistä vain käsin tai vaikkapa hoitovapaalla. Halusimme mahdollistaa sen, että jokainen lääkäri saa varata itselleen parhaiten sopivat työvuorot mahdollisimman helposti. Taskmillin asiantuntija auttoi meitä evaluoimaan erilaisia digitaalisia ratkaisuja ja onnistuimmekin soveltamaan meille tuttua työkalua tätä tarkoitusta varten. Pilotoimme työkalua ensin pienellä määrällä lääkäreitä ja saimme erittäin positiivista palautetta”, Savoa Partnersin johtava etälääkäri Minerva Krohn kertoo.

“Projektin osana myös määriteltiin palvelun hallintamalli ja sen sijaan, että projektilla olisi ollut perinteinen loppu siirryttiin asteittain hallintamalliin. Tärkeä osa tätä oli myös sisäisten roolien määrittely. Projektin aikana työskentelimme kanban-taulua käyttäen ja toimimme näin myös jatkossa. Myös retrospektiivit otamme osaksi sisäisen kehittämisen työskentelytapoja”, Luukkonen kertoo vielä projektin päättymisestä.

“On ollut taas kerran ilo saada työskennellä Savoan asiantuntijoiden kanssa. Savoan palvelut koskettavat monien suomalaisten elämää ja on hienoa saada olla mukana tekemässä merkityksellistä muutosta suomalaiseen terveydenhuoltoon”, Taskmillin asiantuntija ja toimitusjohtaja Elina Kervinen summaa.

Lisätietoja

Savoa Partners

Pia Luukkonen, Founder & Chief Product Owner
pia.luukkonen@savoapartners.fi
www.savoapartners.fi

Taskmill

Elina Kervinen, CEO & Agile Leadership Consultant
elina.kervinen@taskmill.fi
https://www.taskmill.fi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Myynti ja asiakaskokemus

  Iiro Piippo

  +358 50 339 77 05

  Buukkaa tapaaminen

  Konsultointi

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen