Hyppää sisältöön

Muovaa organisaatiosi kisakuntoon unFIX-mallilla

Jaa somessa:

Oletko valmis boostaamaan organisaatiosi kilpailukykyä? Ottamaan niskalenkin tästä uudesta tilanteesta, jossa AI muuttaa radikaalisti tapaamme tehdä työtä? unFIX auttaa löytämään sen sävelen, jolla saat orkesterin vireeseen. Valitse mallit kuin rusinat pullasta, ja eikun menoks.

Organisaation suunnittelu on kuin legoilla rakentamista

Olet varmaan joskus rakennellut legoilla? Joskus lähtökohtana on valmis paketti, josta saat vain ja ainoastaan kuvan mukaisen mallin aikaiseksi. Välillä taas rakennetaan vapaasti niillä palikoilla, mitä on. Hienot jutut säästetään, niitä ihaillaan, ja ehkä vähän parannellaan. Ei-niin-onnistuneet kokeilut puretaan, ja käytetään palaset johonkin parempaan.

unFIX toimii samoin. Se antaa valmiita malleja, joita voit hyödyntää, rakennatpa tiimejä tai kommunikaatiota yli tiimien. Kun löydetään kultasuoni, eli toimivat yhdistelmät, pyritään jättämään toimivat kokonaisuudet pitkäaikaisiksi. Turhat ja toimimattomat osiot puretaan, ja rakennetaan uusia tiimejä dynaamisesti vastaamaan oikeisiin tarpeisiin.

Lue täältä miten eri tyyppiset organisaatiot ovat hyödyntäneet unFIXiä: https://unfix.com/case-studies

unFIX työpajan osallistujia

Copy-paste rakenne?

Otatko naapurista mallia organisoitumiseen? Koska mikä toimii siellä, toimii varmasti teilläkin? Copy-pastea peliin vaan!

Suattaahan tuo toimia, mutta suattahaan tuo olla toimimattakiin. Todennäköisesti se ei kuitenkaan ole se ihan optimaalinen ratkaisu, sillä sinulla ei ole niitä samoja ihmisiä ja samoja osaamisprofiileja, kuin siellä naapurissa.

Copy-pasten sijaan ole oman elämäsi Markku. Älä mene lampaana lauman perässä, vaan ota oma reittisi. Löydä se omalle organisaatiolle täydellinen rakenne. unFixin malleista voit poimia kirsikat kakusta, ja suunnitella juuri sellaisen rakenteen, joka toimii. 

Tällaiset mallit on vain isoille yrityksille / IT-hömpötyksille / niille muille?

Tähän sellainen väärän vastauksen *tööööt*. unFIX sopii pohjaksi pienelle tai isolle organisaatiolle, ja mille tahansa toimialalle. Jo penehkössä statupissa saatetaan mennä metsään, jos kokemusta organisaation suunnittelusta ei ole (harvapa meistä on organisaatiosuunnittelun ammattilainen). Jos tunnistetaan ratkaisuista vain vasara, alkavat kaikki ongelmat alkavat näyttää nauloilta.

Puhumattakaan siitä, mitä tapahtuu kun isossa organisaatiossa, kun skaala on hurjan iso. Väärin organisoitumisen vaikutukset saattavat rampauttaa koko tekemisen, kun tieto ei kulje. Olenpa nähnyt organisaatioita, joissa rakennetaan toisista tietämättä täysin kilpailevia ja päällekkäisiä tuotteita. Ei ihan parasta rahan käyttöä, vai mitä?

unFIX työpajan vetää Jurgen Appelo

Tervetuloa tulevaisuuteen

Ota askel kohti parempaa tulevaisuutta. Tulevaisuutta, jossa työntekijät, asiakkaat, johtajat ja osakkeenomistajat ovat tyytyväisiä. Mallinna tulevaisuutta uusilla työkaluilla, nyt on aika saattaa vanhentuneet tavat kaatopaikalle. Lue lisää työpajasta täältä: Jurgen Appelo unFIX foundation työpaja.

Tilaa uutiskirjeemme

Voit voittaa ilmaisen koulutuksen!

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen

  Myynti ja asiakaskokemus

  Iiro Piippo

  +358 50 339 77 05

  Buukkaa tapaaminen