Hyppää sisältöön

Tuoteomistajan (PO) rooli Scrumissa

Tulevat ajankohdat

Aika: 12:00 – 16:00
Kesto: 4 tuntia
Paikka: Google Meet / Helsingin toimisto.
Hinta: 250 € + alv 24%.


Ilmoittaudu koulutukseen

  Ajankohta:

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Tuoteomistajalla on suuri merkitys Scrumissa. Hänen vastuullaan on saada tuotteesta liiketoiminta-arvoa tuottava ja saada tiimi tuottamaan mahdollisimman paljon arvoa. Hänen täytyy ymmärtää asiakkaan ongelma, liiketoiminnan tavoitteet ja tekniset kyvykkyydet, ja kyetä luovimaan monimutkaisessa ympäristössä.

  Tässä koulutuksessa syvennymme Tuoteomistajan eli Product Ownerin (PO) rooliin, tehtäviin ja ominaisuuksiin.

  Koulutuksen rakenne

  • 1. PO:n rooli ja Scrum-tapahtumat: Tutustumme syvällisesti Tuoteomistajan rooliin Scrum-tiimissä. Käymme läpi päätapahtumat kuten sprint suunnittelun, päiväntoiminnan, tuotteen läpikäynnin (review) ja retrospektiivin. Opimme, miten Tuoteomistaja voi optimoida osallistumisensa näissä tapahtumissa.
  • 2. Sidosryhmäyhteistyö ja vaikeiden päätösten tekeminen: Käsittelemme taitoja, jotka liittyvät tehokkaaseen kommunikointiin ja yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Lisäksi pureudumme vaikeiden päätösten tekemisen prosessiin ja siihen, miten Tuoteomistaja voi tehdä tasapainoisia päätöksiä organisaation ja asiakkaan tarpeiden välillä.
  • 3. Roadmap ja kommunikaatio: Tarkastelemme kuinka voit käyttää roadmapia eli tiekarttaa tehokkaana kommunikaatiovälineenä. Opimme kuinka visualisoida tulevat muutokset ja päivitykset tuotteeseen, mikä auttaa sidosryhmiä ymmärtämään paremmin tuotekehityksen suunnan.
  • 4. Odotustenhallinta: Tutkimme miten voit hallita odotuksia niin tiimin sisällä kuin sidosryhmien keskuudessa. Opimme strategioita, joilla voidaan välttää ylisuuria odotuksia ja pitää kaikki osapuolet realistisissa raameissa.
  • 5. Tuoteomistaja fasilitoijana: Keskitymme siihen, miten voit toimia tehokkaana fasilitaattorina sprint suunnittelussa ja muissa tiimin tapahtumissa. Opimme miten helpottaa tiiminsä vuorovaikutusta ja saada irti parhaat mahdolliset tulokset.
  • 6. Tuote vs. projekti: Vertailemme tuoteomistajan näkökulmaa perinteiseen projektipäällikön rooliin. Syvennymme siihen, miten tuoteomistaja voi parhaiten tukea tuotteen jatkuvaa kehitystä ja menestystä.

  Kenelle koulutus sopii

  Koulutus sopii hyvin Tuoteomistajille tai Tuoteomistajiksi aikoville.
  Kesto: 3 tuntia.
  Tämä koulutus toimii myös osana Tuoteomistaja (PO) koulutusta.

  Toteutamme valmennuksen Google Meetillä/Helsingin toimistollamme.
  Lisätietoja raija.harle@taskmill.fi.
  Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse.

  Pyydä tarjous koulutuksesta organisaatiollesi

  Haluaisitko tämä koulutuksen omalle tiimillesi? Koulutusta on myös mahdollista räätälöidä juuri omalle organisaatiollesi sopivaksi. Pyydä tarjous tästä koulutuksesta!

   Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

   Katso myös meidän muut Tuoteomistajan koulutukset

   Oletko uusi tuoteomistaja vai haluaisitko uteliaisuudesta miettiä onko se sinulle sopiva rooli? Kurkkaa ainakin seuraavat koulutukset!

   Kouluttajat

   Jaa somessa:

   Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

   Konsultointi

   Elina Kervinen

   +358 40 55 260 22

   Buukkaa tapaaminen

   Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

   Jutta Glad

   +358 40 540 86 64

   Buukkaa tapaaminen

   Myynti ja asiakaskokemus

   Iiro Piippo

   +358 50 339 77 05

   Buukkaa tapaaminen