Hyppää sisältöön

Jurgen Appelo: unFIX foundation työpaja

Tulevat ajankohdat


Ilmoittaudu koulutukseen

  Ajankohta:

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.


  Oletko valmis aloittamaan matkan kohti parempaa organisaatiota? Ensimmäistä kertaa Suomessa Jurgen Appelo & unFIX foundation työpaja! Tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan on vain 19 lippua tarjolla.

  Mitä on Management 3.0:n, matriisiorganisaatioiden, SAFen ja Spotify-mallin tuolla puolen? The unFIX -malli on tulevaisuuden työkalu, joka auttaa sinua monipuolisen organisaatiosuunnittelun äärellä. Toisin kuin monet organisaatiomallit ja ketterät skaalauskehykset, unFIX perustuu ajatukseen, että organisaatioiden tulisi olla joustavia ja sopeutumiskykyisiä. Se korostaa jatkuvan parantamisen kulttuurin merkitystä ja kannustaa organisaatioita avoimuuteen muutoksille ja kokeiluille.

  UnFIX Organization Design- malli edustaa merkittävää kehitystä perinteisissä organisaatiosuunnittelun malleissa ja tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan organisaatioiden johtamiseen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Malli ammentaa inspiraatiota innovatiivisilta yrityksiltä, kuten Haier ja Tesla, erilaisilta ketteriltä skaalauskehyksiltä sekä kirjoista kuten Team Topologies, Dynamic Reteaming ja Organization Design.

  unFIX Foundation -työpajassa tutustumme UnFIX-mallin nerokkaaseen mallikieleen (Pattern Language), joka auttaa sinua luomaan mukautuvia organisaatiorakenteita. Tutkimme työpajassa myös tekoälyn vaikutusta työtapoihimme ja opimme, kuinka innovatiivinen unFIX -mallin mallikieli voi auttaa sinua selviytymään ja menestymään luomalla dynaamisesti omia menetelmiäsi. Näemme miten unFIX keskittyy aidosti jatkuvan innovaation edistämiseen ja inhimillisen kokemuksen priorisointiin sekä tutkimme miten se kannustaa asteittaiseen muutokseen, dynaamisiin ryhmiin ja johtajien uudenlaiseen merkittävään rooliin.

  Löydät täältä Jurgenin keynoten viime vuoden Agile Australia tapahtumasta. Puheenvuorossa saat ymmärryksen unFIX mallin peruskäsitteistä.

  “I really like the idea of the pattern language and the course together with the exercises really helped to emphasize the strength of this approach. The patterns also help to put something into practice even if you are not in a position to start an unfix revolution – every pattern can still be used independently whenever the situation benefits from it.”

  Jan Baumann
  Jurgen Appelo vetämässä unFIX työpajaa
  Jurgen Appelo

  Kenelle työpaja sopii?

  Johto (mm. strategiajohtajat, kehitysjohtajat, CxO-taso, organisaatiosuunnittelijat ja organisaatioarkkitehdit, HR-ammattilaiset, tiiminvetäjät, Agile Coachit, Organizational Coachit, tuotepäälliköt, yrityskonsultit, yrittäjät.

  Formaatti

  Lyhyitä esityksiä + hauskoja harjoituksia + keskusteluja. Työpajan kieli on englanti.

  Kesto

  2 päivää.

  Peruutusehdot

  Ymmärrämme, ettet todellakaan halua perua osallistumistasi. Jos kuitenkin yllätyksiä tulee, voit koska vain vaihtaa kollegasi tilallesi. Jos peruutus tulee alle kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, emmekä saa jonotuslistalta tilallesi uutta osallistujaa, veloitamme ne tapahtumatilan kulut, joita emme enää voi perua, noin 180€.

  UnFIX työpajan agenda:

  Huomaa: työpajan rakenne saattaa muuttua osallistujien tarpeen mukaan.

  Päivä 1:

  • unFIX- mallikieli (Pattern Language)
  • Päätöksentekomallit ja äänestysvaihtoehdot
  • Tiimimallit (Crew Types, Forum Types, Base Types)
  • Tiimivaihtoehdot, osallistumistaso, roolit
  • Case Studyt

  Päivä 2:

  • Ihmisten ajurit, Job-to-Be-Done
  • Arvovirrat, elinkaaren vaiheet, investointien horisontit
  • Kokemuksen visio, strategiset dimensiot
  • Tavoitteet, mittarit ja mittarointi, tavoiteasentantaprosessi
  • Tapojen muodostaminen

  Valinnaiset aiheet:

  • Periaatteet
  • Innovaatio-vortex
  • Riippuvuuksien rikkominen
  • Merkitys ja tarkoitus, käyttäytymisarvot

  Oppimistavoitteet

  • Mikä on unFIX -malli ja miten sen malleja sovelletaan?
  • Miten suunnittelen organisaation unFIX -mallilla?
  • Miten siirrymme eteenpäin ketteristä skaalauskehyksistä?
  • Miten tekoälyn vaikutus näkyy työskentelyssämme?

  Ennakkotiedot

  Jonkin verran kokemusta ketteristä ja lean-menetelmistä ja -periaatteista yleisesti. Syvä kokemus ei ole välttämätöntä, mutta peruskäsitteitä, kuten palautesyklejä tai jatkuvaa parantamista, ei selitetä. 😉

  Pioneereja etsitään!

  Tässä työpajassa olemme pioneereja, jotka tutkivat tärkeitä kysymyksiä. Meillä ei vielä ole kaikkia vastauksia, mutta otamme tärkeitä askeleita kohti tulevaisuuden työelämää.

  Työpajan suunnittelija

  Työpajan on suunnitellut Jurgen Appelo, kirjailija teosten “Management 3.0” ja “Managing for Happiness” takana.

  unFIX malli Coolblue yritykselle
  Coolblue case-study

  Miksi organisaatiota kannattaa muuttaa?

  Uudelleenmuotoile liiketoimintasi

  Jatkuva kehittäminen ulottuu paljon pidemmälle kuin IT, ohjelmistot ja valmistava teollisuus. Innovaatio on enemmän kuin vain Agile ja Lean.

  Optimoi kokemus

  Asiakkaat eivät välitä tuotteista; he välittävät edistyksestä ja onnellisuudesta. Muuta tuotepainotteiset tiimit kokemusmahdollistajiksi.

  Hylkää matriisi

  Klassisissa hierarkioissa ja matriisiorganisaatioissa ei ole nopeutta. Vain itseohjautuvat yksiköt voivat toimia nopeasti kriisitilanteissa tai tilaisuuksissa.

  Korjaa muutosprosessi

  Siivoa sotku, joka on syntynyt erilaisten skaalausmenetelmien viidakossa. Lopeta haitalliset muutosohjelmat.

  Lopeta jäljittely

  Miksi toteuttaa rakenne, joka on kopioitu joltakulta muulta? Ole erilainen. Tee oma organisaatiosuunnittelusi.

  Omaksu innovaatio

  Uudet ideat eivät synny vanhoilla lähestymistavoilla. Haluat jatkuvan liiketoiminnan kehityksen. Loputonta joustavuutta juuri sopivalla määrällä rakennetta.

  Uudelleensuuntaa johtajat

  Älä usko “ei johtajia” -mantraan. Käännytä johtajat sisäisiksi yrittäjiksi ja anna heidän hallita järjestelmää, ei ihmisiä.

  Anna ihmisille yhteisö

  Ihmiset lähtevät yrityksistä, jotka eivät tarjoa heille kuulumisen tunnetta ja tunnustusta. Älä ole se sieluton yritys.

  Mahdollista hybridityöskentely

  Työ ei ole paikka, jonne ihmiset menevät; se on jotain mitä he tekevät. Ole yritys, joka lopettaa ihmisten työntämisen ympäriinsä ja aloita tekemään asioita valmiiksi.

  Aloita pienestä, kasva suureksi

  Disruptiiviset muutoshankkeet harvoin toimivat. Ota harkitsevampi lähestymistapa ja skaalaa muutos vakaasti ylöspäin.  Jurgen Appelo

  Jurgen auttaa kirjailijana, puhujana ja perustajana luovia organisaatioita selviytymään ja menestymään 2000-luvulla. Hän tarjoaa konkreettisia pelejä, työkaluja ja käytäntöjä, joiden avulla voit ottaa käyttöön parempaa johtamista vähemmillä johtajilla. Jurgen kutsuu itseään luovaksi verkostoitujaksi. Mutta toisinaan hän on myös kirjailija, puhuja, kouluttaja, yrittäjä, kuvittaja, johtaja, bloggaaja, lukija, unelmoija, ajattelija tai “se hollantilainen kaveri”.

  Jaa somessa:

  Kun kaipaat asioihin jotain järkeä, ota yhteyttä!

  Konsultointi

  Elina Kervinen

  +358 40 55 260 22

  Buukkaa tapaaminen

  Rekrytointi, freelance-toimeksiannot

  Jutta Glad

  +358 40 540 86 64

  Buukkaa tapaaminen

  Myynti ja asiakaskokemus

  Iiro Piippo

  +358 50 339 77 05

  Buukkaa tapaaminen